Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
ПУНА ПРИМЕНА ЗАКОНА О ПРОМЕТУ НЕПОКРЕТНОСТИ

ВЕЋА ПРАВНА СИГУРНОСТ

Новости које је донео Закон о промету непокретности у пракси дају добре резултате, кажу власници агенција за некретнине
После месец дана од почетка потпуне примене Закона о промету непокретности, власници агенција истичу да се, полако, али сигурно, заводи ред у овој области. Сви учесници у трговини стамбеним и пословним објектима могу да провере које особе имају лиценцу за обављање послова агената за промет непокретности. Већој сигурности у овом послу доприноси и рад нотара, кажу власници агенција.
- Ред се, полако али сигурно, у потпуности уводи у ову област. На правну сигурност у великој мери утиче и рад нотара, којима агенције за промет некретнинама достављају сву документацију која је неопходна за трговину непокретностима. То значи да сви учесници у промету, продавци, купци и посредници у послу, односно агенције, имају знатно већу сигурност у послу него раније. Томе доприносе и лиценцирани агенти за промет непокретностима, који раде за агенције које се баве трговином некретнинама. Њихови подаци се налазе у Регистру посредника у промету и закупу непокретности, тако да грађани могу проверити да ли особе које су укључене у трговину некретнинама имају одговарајућу лиценцу. Подаци из регистра се могу пронаћи и на интернету, каже Зорица Ђокић, власница агенције „Колумбо“.
Тржиште некретнинама у Шапцу је живо, каже наша саговорница и додаје да су у последње време евидентирани и нови трендови.
- На тржишту је евидентирана велика понуда, али и потражња. Тренутно је повећано интересовање за куповину кућа, како на градском, тако и на сеоском подручју. Многи се интересују за сеоска домаћинства, али и за саму земљу у околини Шапца. Најчешће, вредност хектара земљишта износи од 3.000 евра у Поцерини, до 7.000 евра у Мачви, каже наша саговорница.
Највеће интересовање грађана влада за станове чија се цена креће у распону од 20 до 50 хиљада евра, што најчешће представља максимални износ и када је у питању куповина кућа.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa