Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
СПОРТИСТИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

БЛИСТАЛА НИКОЛИЋева

Удружење параплегичара Мачванског округа је са два такмичара учествовало на Међународном отвореном првенству у атлетици, које је одржано 05. -07.06.2015. у Мостару. Екипу Србије сачињавали су Миладин Боснић и Фади Чаба из Собмора, Јованка Николић и Славиша Савић из Шапца. Атлетско првенство је одржано на стадиону Под бјели брегом-Зрински где су атлетичари са инвалидитетом одмерили снаге у бацачким дисциплинама (кугла, копље и диск) и тркама у колицима (100 м, 200 м и 400 м) У конкуренцији од 60 атлетичара из: Словеније, Црне Горе, Р. Српске, Федерације БиХ и Србије, екипа Србије је постигла изванредне резултате. Јованка Николић освојила је 2 златне и 1 сребрну медаљу у бацачким дисциплинама, Миладин Боснић 3 златне медаље, док су Фади Чаба и Славиша Савић остали без медаља.
Стрељачка екипа удружења параплегичара Мачванског округа је у суботу 06.06.2015. учествовала на 4. колу лиге у стрељаштву за ОСИ. Такмичење је одржано у Ћуприји, док је домаћин било удружење параплегичара из Параћина. Шабачка екипа је постигла следеће резултате: Весна Вићентић 344 круга, чиме је постигла норму за Финале купа, Милутин Перић 335 кругова и Горан Николић 314 кругова. Екипа је била на корак од екипног пласмана у фнале купа.
Сви ови резултати су плод преданог рада спортиста са инвалидитетом из Удружења параплегичара мачванског округа, као и добре сарадње са представницима града Шапца, који су препознали и подржали спортске активности удружења.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa