Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ОКК ШАБАЦ УГОСТИО СЛОВЕНЦЕ

ПРИЈАТЕЉСТВО И САРАДЊА

Две словеначке кошаркашке екипе, КД Нова Горица млади и КД Загорје, били су гости нашег града и ОКК Шапца. Успостављена је једна дивна сарадња клубова из Словеније и ОКК Шапца, која се огледала у упознавању тренера, који су размењивали своја искуства у раду са децом, односно млађим категоријама. Грегор Балек, тренер у КК Златорог Лашко, је истакао да је најважније да се деца упознају и друже и да кроз утакмице сазревају и напредују. Са таквим размишљањем су били и Јан Завртаник из КД Нова Горица млади и Павел Котар из КД Загорје, који су додали да резултати не смеју бити у првом плану и да се мора бити веома обазрив у раду и тренингу и да је веома важно да деца воле и уживају у спорту. Њихови домаћини су били тренери Срђан Ђурић и Душан Марковић из ОКК Шапца и Драган Весковић тренер пионира КК Интер кош.
Поред овог дивног дружења и размене искустава, у хали Зорка су одиграна утакмица млађе пионирских екипа између ОКК Шапца и КД Нова Горица млади, као и утакмица у истој категорији између КК Интер кош и КД Загорје. Иако резултат није био у првом плану, по једну победу забележиле су једна словеначка и једна шабачка екипа, деца су уживала у игри, борила се показала карактер за тај узраст. Тренери су били веома задовољни и овом приликом су уручени и пригодни поклони гостима од стране домаћина ових сусрета ОКК Шапца и КК Интер кош, који су били веома изненађени, али и задовољни, тако да је договорено гостовање наших екипа у Словенији у октобру ове године.
Ово је још један леп пример, да клубови треба остварују што више оваквих пријатељстава, да деца треба да не буду оптерећена резултатима, да играју што више оваквих утакмица, да путују и да кроз спорт који тренирају и воле, упознају много нових другара.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa