Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТНУ ШАБАЧКУ КОШАРКАШИЦУ

КРИСТИНА-ЕВРОПСКА ШАМПИОНКА

Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић организовао је прошлог четвртка пријем за Кристину Топузовић, кошаркашицу репрезентације Србије која је недавно освојила златну медаљу на Европском првенству
Током јуна женска кошаркашка репрезентација Србије задивила је Европу. Прво злато у историји женске кошарке изабранице селекторке Марине Маљковић донеле су са шампиона старог континента, који су заједнички организовали Мађарска и Румунија. Важан шраф у машини која је млела противнице до освајања најсјајнијег одличја била је и најмлађа играчица, 20-годишња Шапчанка Кристина Топузовић. Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић и представници Спортског савеза Шапца су организовали пријем европској шампионки. Том приликом Топузовићева је истакла да су она и њене саиграчице до злата дошле заједништвом и додала да ју је веома обрадовало интересовање јавности у Србији за резултате женске кошаркашке селекције.
- Прелеп је осећај играти са једанаест фантанстичних играчица у тиму, поготово што смо успеле да освојимо историјску медаљу за нашу земљу. Људи су нам приредили дочек за памћење, махали су нам с прозора и радовали се заједно са нама, од најмлађих па до најстаријих. Осећај на балкону је неописив и то стварно треба да се доживи, рекла је Топузовићева.
Најмлађа чланица женске кошаркашке репрезентације Србије прве спортске кораке начинила је у ОКК „Шабац“, а тренутно наступа за београдски „Радивој Кораћ“. Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић нагласио је да сви Шапчани могу да буду поносни на девојку која је исписала нову страницу у историји српског спорта.
- Осим што смо постигли највећи успех у историји српске кошарке, поносни смо пре свега и на то како Кристина репрезентује наш град као скромна, вредна и радна девојка која треба да буде пример како се долази до успеха не само свим девојчицама које тренирају кошарку, него и свим спортистима у граду Шапцу. Надамо се да ће поновити овакав успех и на Олимпијади у Рију следеће године, рекао је Пајић.
Највећа корист у освојања титуле шампиона Европе женске кошаркашке репрезентације Србије је у томе да све више девојчица жели да се бави овим спортом, навео је Срђан Ђурић, генерални секретар ОКК „Шабац“.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa