Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.

Савет за миграције почео израду плана за случај већег прилива миграната

Тема седнице чланова Савета за миграције града Шапца, одржане у Градској управи, била је кретање миграната према и на територији града Шапца. Разговарало се и о ситуацији избеглих и расељених лица. Како је закључено, Шабац за сада није на рути миграната.
Прихватилиште за мигранте опредељено за територију Мачванског управног округа налази се у Бањи Ковиљачи, а сви мигранти који се задесе на простору Мачванског округа упућују се у друге прихватне центре у Србији. Реч је углавном о мигрантима са ратом захваћених подручја Сирије и Сомалије.
Према речима члана Градског већа Салка Карадаревића, председника Савета за миграције града Шапца, у блиској будућности не очекује се прилив миграната. Како је Карадаревић истакао, градске службе су спремне за све евентуалне ситуације, а данас је почела израда плана у случају већег прилива миграната.
Савет за миграције чине представници Градске управе града Шапца, Полицијске управе Шабац, Центра за социјални рад, Завода за запошљавање, невладиног сектора, као и представници избеглих и расељених и повереник за избегла и расељена лица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa