Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ЦАРА ЛАЗАРА У МАЈУРУ

ПОНОВО У ДОБРОМ СТАЊУ

У улици Цара Лазара у Мајуру прошле среде завршени су радови на санацији ове саобраћајнице
За нешто више од месец дана санирано је скоро километар пута у улици Цара Лазара, који је тешко оштећен у прошлогодишњим поплавама.За реконструкцију једне од централних саобраћајница у највећем шабачком приградском насељу из градског буџета је издвојено пет милиона динара.
- Улица Цара Лазара је била у веома лошем стању. Локална самоуправа је почела реконструкцију ове улице, и драго нам је да је читав посао обављен за нешто више од месец дана. Радове на реконструкцији изводило је предузеће „Југокоп“, укупна дужина санираног пута износи око једног километра, а вредност радова, које је финансирао град, износи пет милиона динара. Санацијом овог путног правца успоставља се нормалан, безбеднији саобраћај кроз улицу која житеље центра Мајура повезује са Обилазним путем, навео је Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве.
Радове на реконструкцији улице Цара Лазара финансирала је локална самоуправа, иако су постојала обећања да ће држава обавити овај посао, с обзиром да је пут оштећен у мајским поплавама прошле године. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је присуствовао завршним радовима, истакао је да ће град наставити да улаже у инфраструктуру Мајура.
- Улица Цара Лазара у Мајуру је једна од саобраћајница које су претрпеле највеће штете у поплавама прошле године. Ми смо до сада чекали да решимо овај проблем са државом, односно да нам републички органи надокнаде штету која је настала на овој саобраћајници. С обзиром да то није урађено, и да од празних обећања мештани Мајура немају ништа, град је одлучио да самостално финансира реконструкцију ове улице. Избори у Мајуру су прошли, а ми доказујемо да су нам приоритет грађани, што реконструкција улице Цара Лазара и доказује. Осим тога, настављамо са ширењем канализационе мреже у овом насељу, како смо и обећали. Постоји велико интересовање житеља Мајура за овим инфраструктурним пројектом. ЈКП „Водовод“ након 15. јула расписује тендер за извођача радова, а одмах по завршетку тог процеса почиње ширење канализационе мреже у Мајуру. Без обзира на притиске којима смо као град изложени, ми своје обавезе и обећања испуњавамо, рекао је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.
Реконструкцијом улице Цара Лазара решиће се проблем у нормалном одвијању саобраћаја, на шта се чекало више од годину дана. Овим је решено и питање безбедности свих учесника у саобраћају на овом путном правцу.

М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa