Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
ФУДБАЛ: ПРВАК ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ ПОЦЕРИНА

ПОЧАСТИ РАНКОВЦУ ИЗ НАКУЧАНА

Убедљив је био првак ОЛ Поцерина “Ранковац“ из Накучана. У 16 одиграних утакмица добио је 14, једну играо нерешено и претрпео само један пораз, уз 68 датих и седам примљених голова. Другопласирана је била “Поцерина“ из Јевремовца са седам бодова мање. “Ранковац“ негује фудбал од периода после Другог светског рата и то прво на платоу испред цркве лоптом добијеном од Јована Секендека студента медицине који је погинуо у партизанима. Иницијатор оснивања клуба је био Јованов брат Богдан који је имао једини копачке остале иза покојног брата.
Уз Богдана Секендека из тог времена а историјат клуба бележи добри играчи су били Игњат Алимпић Гига, Биба Шешић Шустер, Степан Ђуричић, Миле Вујић, Мирослав, Драган и Жића Шешић, Милан Зорчин, Драгослав Кода, Јанко Ибра, Драга Алимпић и Језда Алимпић те бројни други зналци “бубамаре“.
Испод цркве прављена је цигла за сеоски дом и ту је остао простор за игралиште.
На последњој одиграној утакмици у Накучанима 15. јуна против ФК “Синошевића“ велики пехар дар ОФС Шабац добио је капитен “Ранковца“ Дејан Алимпић од госпође Наташе Радовановић.
По традицији играо се и Меморијални турнир Драган Алимпић Шуле који је преминуо у 52. години а наступили су тимови “Шипурске ливаде“, “Војвода Степа“ из Драгиња и уз домаћина “Душан Силни“ из Шабачке Каменице. “Душан Силни“ је освојио прво место савладавши “Ранковац“ резултатом 3:1.
Клуб “Ранковац“ до првенства мора уредити терен за виши ранг уз помоћ мештана а очекује се помоћ и из града уз подсећање да клуб носи име генерала Ранка Алимпића који је родом из овог села чије име носи и чесма уз игралиште испод цркве а који је подигла супруга генерала Милева почетком двадесетог века.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa