Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА КОЦЕЉЕВА

НОВИ ЦЕНОВНИК “ПРОГРЕСА“

На прошлонедељној седници чланови општинског већа су без претходне дискусије донели закључак о давању сагласности на Одлуку о утврђивању нових цена комуналних услуга у ЈКП “Прогрес“
У будуће ће грађани Коцељеве метар кубни воде за пиће плаћати 42,10 динара без ПДВшто је у односу на досадашњи ценовник скупље за два динара, док ће се правна лица и предузетници пијаћом водом снабдевати по истим ценама као до сада.
Употреба канализације је за физичка лица скупља за око 1,5 динара по кубику утрошене воде, док ће правна лица и предузетници за ову услугу од сада издвајати око три динара више. Становници Коцељеве ће сакупљање, одвожење, третман и одлагање комуналног отпада који се обрачунава по метру квадратном стамбеног простора плаћати незнатно више. Нешто више цене примењиваће се и у области управљања гробљем и погребних услуга.
Након краће дискусије предлог Закључка о давању сагласности на акт Надзорног одбора комуналног предузећа о распоређивању добити по финансијском извештају за прошлу годину повучен је са дневног реда. Наиме, овај документ је предвиђао да добит од готово 450 хиљада динара остане нераспоређена, што у пракси значи да би овај новац био на рачуну “Прогреса“.
- Приликом консултација са председником СО договорено је да тај износ буде враћен на рачун оснивача што закон дозвољава - рекао је начелник одељења за урбанизам, комуналне, стамбене и имовинско-правне послове Златко Поповић што је потврдио и председник Надзорног одбора предузећа Радован Ранисављевић.
Међутим како директор ЈКП “Прогрес“ Драган Пантелић није имао такву информацију ова тачка је на предлог председника већа Душана Илинчића скинута са дневног реда.
Веће је на 26. седници донело закључке о давању сагласности на Правилник о измени и допуни Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у општинској управи као и о измени и допуни Пословника о раду општинског већа.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa