Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
БАЗАР „СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА“ У „ЦАПИТОЛ ПАРКУ“

ПОВРАТАК У ДЕТИЊСТВО

Посетиоци „Цапитол парка“ прошле суботе имали су прилику да се врате у детињство захваљујући несвакидашњем програму у оквиру Базара „Старих и уметничких заната“. Стрипови, играчке, сличице и албуми за сличице, плоче, салвете могли су да се размене на колекционарској аукцији на Винатге базару „Времеплов нашег детињства“. Бесплатне радионице традиционалних старих заната и рукотворина, Дечја радионица „Како да направиш змаја“ привукле су пажњу најмлађих као и традиционалне старе игре, дечје „винатге“ уличне игре, вашарске игре „Варошарије наше играрије“.
За децу, маме, тате, баке и деке био је уприличен и костим бал „Времеплов детињства“ на којем су додељене и најбоље награде за костиме у стилу педесетих, шездесетих, седамдесетих и осамдесетих. На получасовном панел предавању о традиционалним старим јелима приређена је и бесплатна дегустација бакиног колача. Путем видео инсталације старих разгледница старији су се могли подсетити своје младости, а млађи сазнати нешто о времену њихових родитеља, бака и дека.
Цео догађај пропратио је ДЈ Носталгија најлепшим нотама у ритму педесетих, шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година, као и чланови КУД „Абрашевић“ који су извели пар кореографија.

О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa