Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.
У НЕДЕЉУ СТАРТУЈЕ 46. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ЈАРАК ““ ШАБАЦ

У ИШЧЕКИВАЊУ ПОБЕДНИКА

За почетак 46. Међународног пливачког маратона Јарак ““ Шабац све је спремно, речено је на конференцији за новинаре протеклог уторка у сали Градске управе. Осамнаест такмичара из девет земаља - Шпаније, Америке, Бразила, Чешке, Мађарске, Италије, Хрватске, Македоније и Србије бориће се за титулу најбољег међу најбољима.
- По рангу и квалитету пливача бићемо четврти на светској ранг листи. После светског првенства у Русији и два Гранд приџа наш је високо котиран. Бразилци су већ стигли, а очекујемо долазак Американца и осталих пливача који су и раније учествовали и то док је Шабачки маратон био осам година у ФИНА ЦУПУ. ““ рекао је Војислав Мијић, спортски директор Шабачког маратона.
Организатори напомињу, када је у питању Мини маратон, да малолетни учесници који нису чланови ниједног клуба, морају имати потписано одобрење једног од родитеља. За троје првопласираних обезбеђени су пехари, а за све учеснике дипломе.
Новина од ове године, која подразумева новчане награде у износу од триста, двеста и сто евра за три првопласирана домаћа пливача, уродила је плодом. Под заставом Србије наступиће двојица најбољих домаћих маратонаца Тамаш Фаркаш и Бенце Балзам. Наградни фонд од 4.200 евра биће једнако распоређен у мушкој и женској конкуренцији, и то по 1.000, 500 и 300 евра за прво, друго и треће место.
- Била сам већ два пута овде. Веома сам узбуђена што сам поново дошла да учествујем на маратону. Видела сам стартну листу. Пливачи су веома добри. Дуго сам тренирала и надам се да ћу имати успеха ““ изјавила је Мариана Мело, пливачица из Бразила.
Туристичка организација Шапца и овога пута побринула се за разниоврстан спортско-уметнички програм.
- Од 11 часова у Јарку пливачи ће кренути са пливањем у дужини од деветнаест километара. За то време као и сваке године ТОШ се потрудила да направи занимљив програм за све наше суграђане и госте који ће тога дана да дођу у наш град. У 11.30 часова је Мини маратон од старог железничког моста до плаже. Имамо трке кајака, државно првенство у четири категорије у рвању на песку. У току је такође Првенство државе у одбојци. Биће пуно разлога да наши суграђани и гости у недељу, 2. августа, дођу на „Стари град“ ““ нагласио је Драгојло Лазић, директор ТОШ.
Пре главне пливачке феште у вечерњим суботњим сатима, од 18 до 22 часа, одржаће се традиционално такмичење за најбољи рибљи котлић. Према речима Микице Вељовића до сада се пријавило петнаест такмичара али тај број није коначана јер пријаве ће пристизати до последњег момемнта.
У ишчекивању победника Шабачког маратона суграђани ће у недељу на плажи „Стари град“ моћи да присуствују Државном првенству у рвању на песку у четири узрасне категорије ““ пионири, кадети, јуниори, сениори од 10 часова, кајакашким тркама у две категорије - кајак једносед, пионири на 500 метара са стартом од 11 часова, М-К једносед, млађи пионири на 500 метара од 11.20 часова, мини маратону на стази од старог савског моста до плаже „Стари град“ од 11.30 часова, као и демонстрацији стреличарских вештина између тврђаве и насипа од 10 до 12 часова. Проглашење победника заказано је за 15 часова. Током целодневног програма суграђани ће моћи да уживају уз музику шабачке групе „Љуадро“.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa