Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ЗЕЛЕНИХ СРБИЈЕ У БОГАТИЋУ

ДВА РАДИОАКТИВНА ГРОМОБРАНА

Зелени Србије, Покрет за Богатић, на конференцији за новинаре, одржаној прошле недеље у малој скупштинској сали, говорили су о уклањању извора јонизујућег зрачења из радиоактивних громобрана који је за ову годину саставио Сектор инспекције за заштиту животне средине Министарства пољопривреде.
Овом приликом је истакнуто да су на територији општине Богатић својевремено постављена три оваква громобрана. Уклоњен је само онај са зграде бившег НК 1 мај у улици Павла Орловића бб, док су остала два још присутна. Један је на силосима некадашње Млинске индустрије „Лала Станковић“, а други на крову објекта такође бившег предузећа Зорка-пластика у Богатићу у улици Дубљанска бб.
Зелени Богатића указују на чињеницу да је рок за њихово безбедно уклањање давно прошао и да то треба што пре урадити. Постављају и питање колики је степен њихове заштите од громова данас, будући да су изразито стари, а с друге стране постоји велика опасност од њиховог зрачења.
Зелени истичу да трошкове уклањања оваквих громобрана сноси власник објекта на коме се радиоактивни громобран налази, а уједно позивају локалну самоуправу да се хитно укључи у решавање овог проблема.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa