Инфо

30. јул 2015.30. јул 2015.
ДВЕРИ

ОПРАВДАНИ ПРОТЕСТИ

Српски покрет двери подржао је оправдане захтеве становника Коцељеве да се нехигијенска депонија измести из насељене зоне. Својим учешћем у покушају решавања вишедеценијског проблема допринећемо здравијем и бољем животу будућих генерација. То је и део програма Породићног покрета ДВЕРИ.
Неколико десетина грађана Коцељеве од понедељка, 3. августа, блокирају прилазе дивљој депонији смећа у тој општини .
Два улаза у депонију затворена су ланцима и катанцима испред којих дежурају грађани које су на тај вид протеста позвале Двери као и друге опозиционе странке, парламентарне и ванпарламентарне, СПС, Зелени Србије, СПО, СРС и еколошко удружење „За спас лопте“.
Једини захтев је измештање ђубришта, које се налази на десетак метара од првих кућа и на обали реке Таманаве.
„Наш једини захтев али и ултимативни је да се депонија уклони из насељене зоне. Само комунално предузеће је пре десетак година поставило таблу са натписом: Дивља депонија у санацији, и тиме потврдило оправданост нашег захтева. Ову причу морали смо да дигнемо на политички ниво да би заштитили грађане од бахате власти. Протеста је било и раније али су се завршавали претњама и уценама. Овако, када наступамо као као странке, нема могућности да нас неко уцењује“, рекао је један од организатора протеста и повереник Двери Зоран Мићић.
Уређење коцељевачке депоније најављивано је дуже од деценије и то коришћењем европских фондова. Фондова нема а депонија је постал предизборно обећање и предизборна лаж. Депонија дневно прими око 75 кубних метара ђубрета, мртвих животиња, али је на њој проналажено и оружје.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa