Инфо

6. август 2015.6. авг 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

НА КРАЈУ РЕДА

Рубрика “Између редова“, дошла је, ево, и до последњег издања. Допринели су томе разноразни чиниоци од, рекло би се топљења ледника, да не кажемо глобалног загревања, па до људских, односно нељудских фактора који доприносе и глобалном хлађењу.
Али, како народ каже “о том, по том“. Неко и негде ће све то забележити, па макар и између редова. Јер и песма каже “Неко то од горе гледа све“, по систему “што није забележено, није се ни десило“.
Елем, рубрика “Између редова“ траје од 16. јуна 2005. године и објављивана је у “Гласу Подриња“, са повременим објективним и необјективним прекидима, сваког четвртка. Са око пет и по хиљада записа, доживела је 368 издања и у сваком од њих, на специфичан начин, настојала је да укаже на догађаје примерене или непримерене, баш из угла “Између редова“.
Међутим, иста та рубрика није пошла од древне чивијашке чињенице да наш човек највише воли да му се каже да је геније, па тако ни ова рубрика није одговарала некима. Онима који живе у облацима а не знају шта ће радити кад се разведри. Насупрот њима, било је и оних који су је од првог дана не само пратили већ и подржавали. И то је живот, као добош торта, ред кора, ред шлага. Али, пошто у томе замешатељству увек има и ораха, па ако још нису добро очишћени, онда могу да се поломе зуби.
Па ни сам “Глас Подриња“ није нешто боље прошао. Опет је на добошу, уствари на тендеру, уствари на аукцији... односно, поново се продаје. Они који би да га купе, додуше јефтино, са вишедеценијским брендом, ето, купили би и људство, или како се то некада звало, радну снагу. Али, и то је већ виђено на овим просторима по систему “ништа нас не сме изненадити“.
И кад је већ мечка заиграла и пред нашом кућом, стидљиво провејава сазнање да има нечега што није на продају. Постоји нешто што се не може парама купити и има нешто што траје и кад пара нестане. Људска мисао.
Захваљујући се верним читаоцима рубрика “Између редова“, поручује да ћемо се, можда, поново и негде срести. Ко зна где, ко зна кад и ко зна зашто!
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa