Инфо

6. август 2015.6. авг 2015.
У Прњавору

Караван музике

У оквиру „Каравана народне музике“, манифестације у организацији Иницијативе „Село град“, а под покровитељством Града Шапца, недавно је у дворишту основне школе у Прњавору одржан концерт изворне музике и песме. У традиционалној музици уживало је неколико стотина мештана Прњавора и околних села.
Како је навела Тања Радовановић, идејни творац манифестације, „Карневал народне музике“ је у оквиру обележавања „Завичајних дана“ у Прњавору. Он је истакла да је бројност мештана на досадашњим концертима најбољи показатељ колико народ воли концерте на којима се може чути српска традиционална песма.
- Идеја нам је да „Караван народне музике“ прође кроз што више села на шабачкој територији. Циљ концерата је неговање и афирмација српске традиционалне песме и што већа примена културних садржаја на сеоском подручју. Похвалила бих представнике Савета Месне заједнице „Прњавор“ који су помогли у реализацији овог концерта и дали своју подршку. Сведоци смо да мештани Прњавора имају слуха за културне манифестације и неговање традиције, рекла је Тања Радовановић.
Ђорђе Живковић, потпредседник Савета МЗ „Прњавор“, је оценио да се „Караван народне музике“ одлично уклопио у њихову манифестацију „Завичајни дани“, који трају до недеље.
-“Завичајни дани“ се обележавају седам дана, а садржај манифестације био је јако богат. Имали смо сеоски вашар, ликовну колонију, спортска надметања, изложбу слика, песничко вече... У суботу по први пут организујемо Мини сајам пољопривреде, а у недељу Хајдучку регату. Захвалио бих се свима који су помогли да се овај концерт организује, рекао је Живковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa