Инфо

13. август 2015.13. авг 2015.
КРЕНУЛЕ СА РАДОМ ДВЕ НОВЕ „ЛЕТЊЕ ШКОЛИЦЕ“ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

У СВЕТУ НАУКЕ

Разноврсној породици „Летњих школица“ Канцеларије за младе града Шапца ове године придружила и сада већ традиционална „Школица науке“. Протеклог уторка у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу одржан је први час на тему ваздуха и гасова.
- Наша школица од почетка овог пројекта постоји и напредује. Идеја школе је да буде заправо припрема за природне науке у вишим разредима основне школе. Намењена је пре свега деци од првог до четвртог разреда. Планирано је осам радионица, а последња ће се реализовати у „Парку науке“ међу инсталацијама. Мало смо ове године закаснили али се надам да ће она бити једнаког кввалитета као и претходних година ““ рекла је проф. физике Татјана Марковић Топаловић.
Сваког дана од 13.30 до 15 часова шабачки основци имаће прилику да „заплове“ у свет науке који ће им на веома занимљив и креативан начин бити приказан.
Прилику да се запуте научним стазама имаће и основци у селу Цуљковић где је у среду реализован први час „Биолошке радионице“.
- „Биолошка радионица“ ће се по први пут одржати у Цуљковићу и то у ОШ „Николај Велимировић“. Деца ће, током осам часова од 16 часова, моћи да се упознају кроз игру са различитим експериментима који су нека основа за сазнања о биологији. У свом селу ће моћи да виде биљке и животиње које свакодневно сусрећу а о којима они, заправо, нису знали много тога. Зашто су те биљке и животиње корисне, да ли су штетне, због чега? Неке основне ствари које су им неопходне да би они уопште пратили чак и наставу биологије како у нижим разредима тако и у основној школи до осмог разреда ““ нагласила је проф. биологије Данијела Марковић.
Као и претходне школице и ове ће трајати по сат и по што у већини случајева за полазнике представља мало времена јер показало се да свака школица пружа много више од обичног дружења.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa