Инфо

13. август 2015.13. авг 2015.
ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ

ЉУДИ КОЈИ ВОЛЕ БОГАТИЋ

Друга по реду Изборна радна скупштина Зелених Србије Покрета за Богатић, одржана је недавно у Богатићу. На овом скупу је одлучено да председник покрета остане Александар Фирауновић, који се потом обратио присутнима.
- Три године након формирања Зелених у Богатићу, формирали смо месне одборе у скоро свим месним заједницама и поносно могу да кажем да одбор Зелених Србије у Богатићу има преко 500 чланова. То су људи који воле Богатић и желе да он буде место за понос целе Србије, а не последње двориште Србије у које нико и никад неће желети да дође. Изабрали смо руководство које ће овај рад наставити и спремно дочекати локалне изборе, да би освојили поверење бирача и дошли у позицију да наш програм и предизборна обећања остваримо.
Зелени Србије су странка усмерена првенствено на омогућавање квалитетнијег живота грађана. Како је Фирауновић навео, Зелени се залажу се за чист ваздух, воду и земљу, за производњу и коришћење здраве и безбедне хране, развој пољопривреде, производњу органске хране, зелене и циркуларне економије, енергетски преображај Србије на основу већег коришћења обновљиве енергије и мање енергетске потрошње али и заштиту људских права и слобода наших суграђана.
- Све ове идеје можемо реализовати првенствено ми у градовима и општинама у Србији. У Богатићу смо имали низ акција и иницијатива, споменућу само оне у претходна два-три месеца, као што је оснивање локалног еколошког фонда ради наменског трошења зеленог новца, Иницијатива за уклањање радиоактивних громобрана на територији општине, акцију озелењавања школских дворишта и других јавних површина, борили смо за за успостављање одговорног система управљања животињским отпадом.
То је само мали део онога што можемо ако нам грађани поклоне поверење на изборима. Желимо да свака кућа у Богатићу има доступну воду и канализацију, да се успостави уређен систем одношења и рециклаже отпада, да производимо струју из обновљивих извора енергије уз мању потрошњу. Богатић је пољопривредни крај. Треба помоћи малим произвођачима да се удруже, производе органску храну која је у свету најтраженија и продају је по добрим ценама. Нагласак ћемо ставити и на развој туризма и боље искоришћавање извора термалних вода- објашњава Фирауновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa