Инфо

13. август 2015.13. авг 2015.
На деветом тркачком дану

БЛИСТАЛИ ЕЛ ДОРАДО И БЕТОВЕН

Трка дана на шабачком Хиподрому у недељу био је „ Шабачки Дерби“ и остаће упамћен по још једној убедљивој победи најбољег овогодишњег ждрепца Ел Дорада. Пре месец дана, тријумфовао је и у “Српском Дербију“. Иначе, Ел Дорадо је, са Шашићем, забележио и победу на шабачким Свечаностима. Ни киша ни расквашена стаза, у недељу, нису га спречили да забележи још једану запажену победу. Иза себе, оставио је одличног Мистер Баса, којег је јахао Њези и све време у трци нешто тражио а ни он сам није знао шта. Иза поменутог двојца стигли су Лубеница, и Огон којег је јахао и седлао Глоговац. У другом Груп три, надметању - тог дана, за најмлађе галопере у трци под називом “Меморијал Миомире Кнежевић“, на дистанци од 1.350 метара, победио је, Бетовен са Илићем, други је стигао Алкатраз, треће грло био Атила-Трлић а четвртопласирани је, Езенштајн у седлу са Глоговцем.
У другом надметању на истој деоници, за грла од две године, без победе, у овогодишњој сезони најбржи био је Енпорио Ин, друга је стигла Симонида, трћепласирани био је, Прогресив, у плацу био је и Емануел.
У такмичењу на стази дугој 1.300 метара, Хандикапу један, где су снаге одмерила грла од три године и старија навише снаге имао је Кејптаун са Глоговцем, другопласирани био је Диктат, а за њим дошли су Милош д Греит и Патриција Голд.
У надметању Категорије три, на деоници од 1.600 метара, за коње исте старосне доби, најбржи био је Патон, којег је по изузетно лошим временским условима одлично одјахао Петар Радојевић, другопласирана била је Есперанца, за њом у циљ су ушли Тони Монтана и Алимпије, власништво Илије Тадића. Најдужа деоница, на две хиљаде метара у недељу, окупила је квалитетна грла. Најбржи био је Наути Џек, оставивши иза Аргентарија, Роман Ричис и Џамуку.
Тако је било на деветом такмичарском дану, на Камичку , а сада за власнике тренере и џокеје следи тронедељна пауза. После одмора прва дестинација је, Пожаревац, где ће бити одржано најзначајније спортско овогодишње такмичење, Браничевског округа “Љубичевске коњичке игре“. А на тим такмичењима, ће се још једном доказивати вредности али и квалитет одгоја спортских грла нашег крајолика.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa