Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
КАЈАК

ШАПЧАНИМА ДВЕ БРОНЗЕ

На тек завршеном Светском првенству у кајаку на мирним водама, које је одржано од 19. - 23. августа, у Милану (Италија), такмичари КК“Зорка“ Шабац: Небојша Грујић и Миленко Зорић освојили су бронзане медаље.
У трци кајака двоседа на 200 метара Небојша Грујић и Марко Новаковић (Земун) освојили су треће место и бронзану медаљу. Ова трка је понављана због погрешног старта. У првој трци, Грујић и Новаковић су били други. У другој, веслали су без грешке, дали све од себе, али су их претекли Мађари и Руси.
Миленко Зорић је веслао К-2 1.000 метара са Марком Томићевићем (Земун) и они су освојили бронзану медаљу. У овој трци, српски двосед је слабо стартовао, али је током трке избио на прво место, а у самом финишу морао се задовољити трећим местом.
На овом Првенству, у конкуренцији 83 репрезентације из целог света, српски кајакаши су освојили четири медаље (две сребрне и две бронзане) и обезбедили седам олимпијских виза за Рио 2016. године. Пласманом у финале дисциплине К-1 на 1.000 метара, Дејан Пајић члан КК“Зорка“ испунио је квоту за одлазак на Олимпијске игре идуће године.

A. Ђенадић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa