Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

ДОМ ВОЈСКЕ ЈЕДЕ ВРЕМЕ И ЛОПОВИ

Последњих неколико месеци убеђује нас, непрекидно и свакодневно, локална власт, а посебно кабинет градоначелника Града и градоначелник лично, како имамо ту срећу да живимо у граду којим се домаћински управља. И ми им верујемо. Баш због тога подсећамо вас да је град Шабац, тачније председник општине Милош Милошевић, 19.3.2008. године, од новца нас, пореских обвезника, а у име и за рачун града Шапца, купио од Републике Србије здање Дома војске Србије у Шапцу. За неких 57 милиона динара, или близу 700.000 евра. И то је заиста повољна цена за 1.700 метара квадратних, у самом центру града.
Планирано је да на том месту никне велелепна пословно ““ стамбена зграда. Па је, затим планирано да ту буде пресељена градска администрација, чије је не мали део, у нефункционалном или туђем простору. Испред ове зграде, на месту где и данас асфалт подижу да би га сутра вратили, требало је да буде споменик Господару Јеврему Обреновићу. Али, Град, односно они који њиме домаћински управљају, одлучили су да ову зграду, домаћински, оставе на милост и немилост зубу времена, и неким другим зубима, који су већ „појели“ цео бивши „7.јул“ и неке друге зграде у граду. Једино што је, домаћински град урадио јесте да је посекао дрвеће које се налазило у дворишту овог, некада велелепног објекта, и на том месту направио још један „ругло паркинг“ каквих је све више у нашем граду.
Нова Србија захтева од града Шапца да имовином која припада граду, а самим тим и свима нама, управља на начин на који тој имовини приличи и питамо :
1. Ко је одговоран за то што се Дом војске не користи, већ је остављен на милост и немилост времену и лопужама?
2. Када град планира да са овим објектом нешто уради ?
3. Да ли је тачно оно што се прича по „чаршији“ да се намерно чека да зграда што више пропадне, како би је неки „инвеститор“ близак власти, што јефтиније купио?
Или нам немојте ништа одговарати, већ откључајте зграду и почните да њоме газдујете. Јер сте је купили од наших пара. Јер је у центру града. Јер нам треба. Јер вам је то посао, бар још неколико месеци.
Очекујемо, пак, да нам на питања која смо поставили градоначелнику прошле недеље добијемо одговоре и то : Ко је платио штампање слика и политичког памфлета? Чијим новцем и колико их (памфлета и слика) је одштампано? Друго питање које занима грађане јесте: Ко их је поделио и како је то плаћено ? На колико адреса је овај допис достављен?
Треће питање јесте : Да ли је базен власништво града или је приватно власништво градоначелника?
Градски одбор НС Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa