Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
У ЗМИЊАКУ НА КРСТОВДАН У ОРГАНИЗАЦИЈИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА ОП „ВОЖД“ МИШАР

ИСТОРИЈСКИ ЧАС

Желећи да својим мештанима уприличе један културни догађај представници Месне заједнице Змињак позвали су Канцеларију за младе града Шапца која је, у оквиру свог пројекта „Унапређење младих на селу“, организовала долазак Омладинског позоришта „Вожд“ Мишар. Чланови овог ансамбла извели су представу „Тамо је српској војсци једини био пут“ у недељу на Крстовдан.
- Захвалио бих се Канцеларији за младе која је омогућила одржавање ове представе и тако помогла деци да поправе своје знање и упознају мало више историју српског народа. Ово је прва представа која се организује у нашем селу и надамо се да ћемо убудуће више сарађивати и да ћемо омасовити овакве догађаје - изјавио је по завршетку представе Александар Моравчевић, председник Савета МЗ Змињак.
Вођени идејом да се организовањем спортских и културно-уметничких догађаја пружи иста шанса младима на селу и тим побољша њихов положај у друштву и омогући да што квалитетније проведу своје слободно врме, Канцеларија за младе од почетка године реализовала је неколико спортских турнира и позоришних представа у више месних заједница.
- Нама је циљ да у свакој месној заједници на сеоском подручју можемо да организујемо неку активност. Између осталог први пут смо у Змињаку и заиста ми је драго што смо могли да пружимо мештанима једну овако добру историјску представу баш у години када се обележава стогодишњица Ваљевске болнице. Овом приликом захваљујем се Омладинском позоришту „Вожд“ са Мишара на досадашњој сјајној сарадњи. Надам се да ћемо имати још прилика да заједно уприличимо овакве квалитетне представе у оним месним заједницама у којима до сада то нисмо урадили - нагласила је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Иницијатор пројекта, одборник у Скупштини града Шапца, Милутин Станковић, изаразио је своје задовољство досадашњим одзивом месних заједница.
- Савет МЗ Змињак је, да будем искрен, једини Савет месне заједнице који је препознао наш пројекат, организовао се и позвао нас да организујемо овакав догађај. Они су се определили да то буде позоришна представа. Очекујем да наредни пут буде још више људи који ће пратити културна дешавања у свом Дому културе, али опет бих похвалио Савет месне заједнице који су се потрудили да својим мештанима организују бесплатан културни догађај - рекао је Станковић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa