Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
ШИРЕЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У МАЈУРУ

У ПРОГРАМУ 14 УЛИЦА

У центру Мајура и околини ресторана „Милано“ у наредном периоду биће изграђено четири километра канализационе мреже
Становници 14 улица у Мајуру ускоро ће бити прикључени на градску канализацију. Средствима Градске управе омогућени су нови прикључци за становнике највећег шабачког приградског насеља. Прошлог четвртка, почели су први радови.
- Захваљујући ребалансу градског буџета обезбеђено је више од 37 милиона динара за ширење канализационе мреже у Мајуру. Она обухвата изградњу четири километра мреже у 14 улица. Ради се о 243 домаћинства, која ће се прикључити на канализациону мрежу. На инсистирање ЈКП „Водовод“ донета је одлука да се плаћање прикључка на канализациону мрежу пролонгира. Плаћање се може обавити на 24 рате, што је доста повољније за њих. Канализацију добијају када исплате половину од укупне суме, рекао је Александар Продановић, директор ЈКП „Водовод“.
У претходних 15 година, на територији града Шапца, канализациона и водоводна мрежа су повећане четири пута. Према речима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, за наредну годину планирано је да поред ширења канализације у Мајуру, почну радови у Поцерском Причиновићу и Јеленчи.
- Као што сам обећао, 1. октобра почели су радови на ширењу канализационе мреже у деловима око центра Мајура и у близини ресторана „Милано“. Радови ће трајати три месеца. У наредној години ће почети радови на ширењу канализације у Карађорђевој улици и још неколико улица у насељу Мајур. Наравно, нећемо стати у Мајуру. Радови ће бити континуирани и у договору са грађанима. Очекујем да у следеће четири године изградимо канализациону мрежу у свим приградским насељима, уз подршку грађана и планирање да подигнемо квалитет живота у приградским насељима. То је велики посао, који ће коштати близу милион евра годишње, рекао је Зеленовић.
Вредност радова на ширењу канализационе мреже у Мајуру износи 37 милиона динара, а предвиђено је да радови на овом послу трају три месеца.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa