Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
ЖЕНСКА МРЕЖА ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ

ОСНАЖИВАЊЕ И ПОДРШКА ЖЕНАМА

Женска мрежа коалиције Победе за Шабац одржала је у уторак конференцију за медије на којој су говорили о положају жена у друштву, проблемима са којима се најчешће сусрећу и могућностима за њихово превазилажење. Координатор Женске мреже Наташа Радовановић истакла је да је жена стуб породице и друштва.
-Постоји потреба за оснаживањем жена и подизањем свести и спремности средине на одговоран однос према жени као равноправном члану друштва. Наша мрежа има за циљ успостављање ближих контаката и комуникације међу женама организујући активности у циљу охрабривања, подстицања и мотивисања жена на самоорганизовање. Тежимо да изградимо јаку женску мрежу која ће утицати на креирање и спровођење локалне политике, рекла је Радовановићева.
Како је још навела, посебно су угрожена права жена на селу где у патријархалној породици мушкарац има примарну улогу, а жена је најчешће домаћица. Сматра да посебну пажњу треба посветити здрављу жене, јер је то брига о здрављу породице.
Гордана Вићентић је истакла посебну важност физичког здравља, а као подршку томе држи бесплатне часове аеробика за жене у Месној заједници “Жика Поповић”. Најавила је да ће од следеће седмице почети и бесплатна школица спорта за децу од три године до поласка у школу.
Мирјана Тодоровић навела је да жене имају одличне организационе способности и одговорност, али да ипак мање учествују у доношењу важних одлука. Женска мрежа Покрета за Шабац планира да у наредном периоду организује различите хуманитарне акције у сарадњи са различитим хуманитарним организацијама, а са циљем подстицања солидарности и помоћи најугроженијима.




М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa