Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ПРЕДСТАВЉЕНИ ГЛАВНИ УРБАНИСТИ

ЗА МОДЕРНИЈИ И ЛЕПШИ ГРАД

Новоизабрани главни урбаниста Шапца Катарина Дубљанин, и нова директорка Јавно урбанистичког предузећа „План“ Милена Зиндовић, желе да дугогодишње искуство у струци искористе како би унапредиле и улепшале Шабац
Уместо на последњој седници Скупштине града, главни урбаниста и нова директорка ЈУП „План“ представиле су своје идеје на конференцији за новинаре у Градској кући прошлог четвртка. Добру сарадњу са њима очекује градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који истиче да му је посебно драго то што су на одговорне функције у граду изабране особе које се до сада нису бавиле јавним послом. Ангажовање стручних и младих људи у свим областима биће приоритет и у наредном периоду.
- Почињем са представљањем нових чланова свог тима који ће Шабац учинити бољим местом за живот. Моје виђење развоја и политике града у великој мери је везано за урбанизам. Пружам младим људима прилику да испоље стручност и креативност. Шабац је град нових идеја и постаје привлачан младима са озбиљним квалификацијама и богатим искуством. Мислим да је генерално, у Србији, потребан нов приступ и могућност да млади добију шансу. Захвалан сам Катарини Дубљанин и Милени Зиндовић што су прихватиле да се баве јавним послом којим се до сада нису бавиле, као ни остатак тима чије ћу чланове ускоро представити. Очекујем да ће њихово ангажовање допринети да Шабац буде леп, модеран и успешан европски град. Такође очекујем да ћемо систем учинити бржим и ефикаснијим у погледу грађевинских процедура, да се кроз уређен систем сви осећамо пријатно, а то је немогуће без енергије и знања, рекао је Зеленовић.
Главни урбаниста Шапца, Катарина Дубљанин, већ има спремне планове. Жеља јој је да се у блиској будућности реализује пројекат „Сава парк“, као и да се уреде бициклистичке стазе у граду. Шеснаестогодишње радно искуство, низ награда и више од 50 пројеката у којима је учествовала њене су главне препоруке.
- Члан сам Комисије за планове града Шапца од прошле године. Познајем људе у струци, а сигурна сам да ћемо унапредити сарадњу. Желим да пројектанти у граду имају одличну комуникацију са надлежним службама. То је једини начин да добијемо лепши град. Да би то било остварено, морамо добити поверење људи из струке, навела је Дубљанин.
Нова директорка Јавно урбанистичког предузећа „План“ је Милена Зиндовић. Основне студије архитектуре завршила је у Београду, док је титулу мастера одбранила на Универзитету Корнел, у Њујорку. Радила је у Љубљани и Београду, где је стекла искуство у планирању, али и у вођењу великих пројеката. Ново радно место биће јој прва јавна функција.
- Ретка је прилика да извршна власт пружи шансу струци да се изјасни о најбољем начину вођења града, и захвална сам што сам је добила. Надам се да ћу имати успеха и у креативном и у менаџерском смислу, нагласила је Зиндовић.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa