Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА АМБУЛАНТЕ У ДОБРИЋУ

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ

После радова који су трајали месец и по дана прошле среде отворена амбуланта у Добрићу
Једна од најстаријих амбуланти на подручју Шапца темељно је реконструисана. На објекту Дома здравља у Добрићу саниран је кров, спуштени су плафони, замењене подне подлоге и столарија.
- У овој амбуланти се лечи више од две хиљаде осигураника, што је чини једном од већих и значајнијих у систему Дома здравља Шабац. Инфраструктурни услови су темељ квалитетне и безбедне здравствене заштите. Зато нам је у овим пословима важна подршка града Шапца, као и код ангажовања младих лекара, који су добили шансу за посао, а ми прилику да бољом организацијом рада посао учинимо ефикаснијим. За квалитет наше услуге, осим добрих услова рада, потребни су стручно знање и савремена опрема, а ми и за те важне послове имамо подршку града. Зато настављамо даље унапређење система: повећање доступности здравствене заштите, јачање капацитета ургентне помоћи, али и рад на превенцији, што је једна од наших најважнијих улога, рекао је директор Дома здравља Шабац прим. др Мирослав Поповић.
Радови на реконструкцији амбуланте у Добрићу коштали су два и по милиона динара, а финансирани су из градског буџета. Свечаном отварању објекта присуствовао је и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
- После реконструкције ово је потпуно нова амбуланта. Житељима Поцерине створили смо исте услове за лечење као и било где у граду. Циљ града и Дома здравља Шабац јесте квалитетна здравствена заштита једнако доступна свима. Важно је да добре услове за рад имају и запослени у Дому здравља Шабац, јер упркос мањку медицинског кадра, раде професионално и посвећено. Као што смо то урадили овде у Добрићу, раније у Мајуру, Рибарима, Белој Реци, радићемо и у Прњавору. У складу са потребама наших суграђана и планом Дома здравља, градићемо и нове амбуланте и помоћи набавку опреме. Све то зато што нам је важно да у области примарне здравствене заштите Дом здравља остане лидер, а наши суграђани добију здравствену заштиту у складу са својим потребама и важећим стандардима, рекао је заменик градоначелника Шапца.
Руководсто Дома здравља планира да настави са улагањем у сеоске амбуланте. Према најавама, наредни посао биће реконструкција амбуланте у Прњавору.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa