Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
ВАТЕРПОЛО

Озбиљни планови и у елити

Породици шабачких клубова у елити домаћег спорта, претходне сезоне придружио се Ватерполо клуб „Шабац“. После једне деценије, шабачки ватерполисти поново ће представљати свој клуб и град у највишем рангу нашег најтрофејнијег спорта.
Имали смо прилику да уживамо у јуну у мечу репрезентација Србије и Русије на отварању Градског базена, а дошло је време да уживо гледамо и клупски ватерполо. Овог викедна стартује Прва А лига, а вољом жреба, повратничку сезону „Шабац“ почиње у Београду, где га очекује гостовање Бањици, тиму за који наступају играчи, махом поникли у чувеној школи Партизана. У Београд „шабачки делфини“ путују растерећени улоге фаворита, али спремни да већ на старту демонстрирају озбиљност и велике амбиције.
Ипак, гостовање у престоници само је најава онога што нас очекује кроз две недеље, када ће, у свега четири дана очекују два велика ватерполо меча. Најпре, у 2. колу, у Шабац долази Земун, а потом, у наш град, на новоотворени базен, стиже бивши шампион Европе, „Црвена Звезда“. Посебну драж, осим имена противника, даје и чињеница да је реч о званичној утакмици, дуелу Купа Србије, те калкулација не може и неће бити.
Претходне сезоне, „Шабац“ је освојио једно од најубедљивијих првих места у Првој Б лиги икада. Читаве сезоне, Ватерполо клуб „Шабац“ није знао за пораз, а свега два пута су ривали долазили до бода. Прва А лига поново је ту, а у клубу уверавају да је ово само прва у дугом низу година у највишем рангу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa