Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
ТЕКВОНДО КЛУБ „ЛЕТЊИКОВАЦ ЕЛИКСИР ГРУП“

ГЛАДОВИЋУ БРОНЗА НА КРОАЦИЈА ОПЕНУ

Протеклог викенда у Вараждину, одржан је традиционални „Кроација Опен“ један од најјачих теквондо турнира Г1 класе у Европи.
Учешће на турниру је остварило преко 1.400 такмичара из 55 земаља света.
На турниру је наступило и седморо репрезентативаца из шабачког Летњиковца, међу којима и Милош Гладовић који је са три забележене победе досегао до трећег места и бронзане медаље.
Као други носилац у својој категорији Милош је у првом колу био слободан. У другом колу је савладао хрватског такмичара 15:5. У трећем колу шпанског репрезентативца 10:4. У четвртом колу је победио Израелца 15:1 и у полуфиналу је поражен од белгијског репрезентативца 8:2.
Остали представници клуба и поред доброг наступа нису успели да се домогну медаље.
-Континуитет освајања великих медаља је настављен и то траје током читаве ове године. Ово се посебно односи на наступе Милоша Гладовића коме је ово седма медаља само са турнира Г1 ранга који су у календару Светске Теквондо Федерације и који се бодују за Олимпијске игре у Рију 2016.
Подсетићемо само да је Милош освојио злато у Швајцарској и на Србија Опену. Сребро је освојио у Пољској, Молдавији, Турској и БиХ. Бронзу је освојио у Хрватској. Почетком године освојио је и титулу вицешампиона Европе у Анталији у Турској. Био је петопласирани на Гран При турниру у Манчестеру, а заједно са својом сестром Драганом је учествовао и на првим Европским играма у Бакуу где је такође заузео 5. место.
У овом тренутку Милош се већ налази у Паризу на последњем турниру Г1 класе у овој години, на ком ће покушати да сакупи нове бодове за пласман на ОИ у Рију.
Потом ће уследити период интензивних припрема у клубу и са репрезентацијом све до почетка јануара када ће Милош, као најуспешнији српски теквондиста у овој години, имати прилику да учествује на директним Европским квалификацијама за Олимпијске игре, сумирао је у свом стилу тренер Горан Петровић.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa