Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
ПРВА А ВАТЕРПОЛО ЛИГА – 1. КОЛО

Преокрет за тријумф

ВК “Бањица” – ВК “Шабац” 9:10 (2:2, 2:2, 3:2, 2:4)
Базен Бањица (Београд). Гледалаца 100. Судије: Раковић-Крстоношић, Станојевић. Искључења: Бањица 8, Шабац 11.
БАЊИЦА: Борисављевић, Томић, Митровић, Лукић 1, Смиљевић 1, Велкић 1, Аџић 1, Радонић 3, Јанковић 2, Цеснак, Касум. Андрин, Влаховић,Чутовић. Тренер: Миленковић.
ШАБАЦ: Алексић, Петровић, Мирковић, Пролић 1, Носовић 2,Рацков 1, Цар, Матовић 1, Богићевић 1, Лончарић 2, Шормаз, Балакирев, 2, Поповић, Мијатовић. Тренер: Стругар.
„Бањица“ и „Шабац“ су два екипе које имају амбицију да ове сезоне имају озбиљну улогу у Првој А лиги, те, уколико се укаже прилика, изборе пласман у доигравање са нашим представницима у Регионалној лиги. Значајне планове оправдали су, у суботу увече, у престоничком базену.
Прва два периода донела су врло изједначену утакмицу, велику борбу на центарским позицијама. Оба периода завршена су идентично, без победника 2:2, да би одлучујући моменти уследили у последња два периода. Трећи период није донео промену у начину игре ривала, али је за нијансу бољи био домаћи тим и у завршницу ушао са голом вишка, 7:6. Већ на старту четврте четвртине повели су 8:6, уследио је нови гол Шапца, али и одговор на другој страни, те је свега 4 минута и 12 секунди пре краја, „Бањица“ имала два поготка вишка, 9:7. Ипак, Шапчани су ту показали менталну снагу. За три минута, Балакирев два пута и Лончарић пробијају одбрану Београђана, док „Бањица“ није имала решење у нападу. На крају 9:10 и бодови долазе у Шабац.
Ово је био дерби првог кола, а тај епитет може понети и меч друге рунде, наредне суботе, када ће „Шабац“ угостити, први пут после једне деценије, у свом матичном граду, екипу Земуна, тим који је на старту победио „ЖАК“ са чак 22:3. Меч стартује, у суботу, од 20 сати и 30 минута.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa