Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА СРС

ССП ПОГУБАН ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

Прошлог понедељка јавности су се обратили Градски и Окружни одбор Српске радикалне странке. Тема конференције за медије била је ситуација у пољопривреди. Поред тога, председница ОО СРС др Љиљана Станимировић истакла је да се у странку јављају стари чланови који желе да помогну, али и да је број нових чланова сваког дана све већи.
Потпредседник ОО Родољуб Лукић навео је да се пољопривреда, као најважнија привредна грана систематски уништава од 2000. године. Сматра да је Споразуме о стабилизацији и придруживањау нанео највећу штету овој области.
-Према овом споразуму дозовољено је да се 80 одсто робе из ЕУ увози без царине. То је огроман губирак за наш буџет, а са друге стране имамо смањење плата и пензија. Његова погубност може се видети и у ниским ценама стоке и млека , јер се све увози из ЕУ. СРС сматра и да треба повећавати фондове за развој пољопривреде, јер су они много повољнији од банкарских средстава. Проблем представља и техничка опремљеност наших пољопривредника. Трактори су стари и преко 30 година, па су губици због тога велики, навео је Лукић.
Радикали ће се залагати и за враћање задруга које би се бавиле само једном врстом делатности. Поред тога што сматрају да ССП треба под хитно укинути, предлажу и друге мере за оздрављење пољопривреде. Ту спадају смањење ПДВ на механизацију и на сточну храну, најмање два пута годишње регресирање дизел горива, али и спречавање увоза генетски модификованог семена.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa