Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ГРАДА ШАПЦА

Школа пЧеларства

Предавањем у просторијама Основне школе „Вук Караџић“ у Шапцу, прошле суботе је почела са радом школа пчеларства. Организатор је Друштво пчелара „Шабац“, а покровитељ Град Шабац. Школа је првенствено намењена пчеларима почетницима, али је могу похађати сви заинтересовани пчелари.
Обраћајући се полазницима, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је Град поносан на пчеларе, знање и искуство који су шабачки крај сврстали међу најзначајније произвођаче меда у Србији.
- Желимо да будемо још бољи и успешнији зато што имамо природне и људске потенцијале. Производња меда је постала уносан посао и прилика за отварање нових радних места, али и начин да побољшамо квалитет наших шума, пашњака и воћњака. Све је то шанса да боље и здравије живимо, да наша деца одрастају у квалитетном окружењу, поручио је градоначелник Шапца.
Едукација се састоји из теоријског дела, који ће трајати до марта 2016. године, и практичног, на узорним пчелињацима чланова Друштва пчелара „Шабац“. Школом руководи познати шабачки пчелар Виден Момчиловић, а предавања ће одржати и лиценцирани предавачи СПОС, међу којима професор др Нада Плавша из Новог Сада и професор др Зоран Миловановић из Београда.
Циљ школе је едуковање будућих младих пчелара, којима пчеларство може бити званично занимање.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa