Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
СведоЧанства голготе српског народа

Писма са Корзике

Народна библиотека “Јанко Веселиновић” у Богатићу, била је још једном домаћин промоције књиге, чија тематика је везана за период Великог рата и обележавање стогодишњице од Албанске голготе и два века од Другог српског устанка.
Књига „Срби на Корзици“, аутора Зорана Радовановића, учитеља из Дреновца, појавила се у оквиру едиције „Србија 1914-1918“, у издању РТС и издавачке куће „Промотеј“. Прошле године је на Међународном сајму књига у Београду, награђена за издавачки подухват године.
Окупљене је на почетку, у име организатора, поздравила Катарина Лазаревић, директор Народне библиотеке у Богатићу и дала кратак увод у тему којом се књига бави. У промоцији књиге „Срби на Корзици“, поред аутора, учествовала је и др Анђелка Лазић, професор лингвистичких наука, која је читала одломке из књиге.
Аутор је представио мултимедијалну презентацију о Србима на Корзици, посебно истичући судбину мачванског живља и становника Дреновца, руководећи се записима тадашњег пароха цркве у Дреновцу.
У својој књизи, аутор подсећа, да је песма „Креће се лађа Француска“, настала управо приликом евакуације српских војника са Крфа и Вида на Корзику и северну Африку.
(Интернет презентација Општине Б

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa