Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
СКУП ЗА КЊИГОВОЂЕ

ЗАЈЕДНО ДО ОТКЛАЊАЊА ДИЛЕМА

Протеклог уторка у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу организован је скуп књиговођа са циљем размене искустава у решавању одређених проблема у овој делатности. Скуп је организовао град Шабац у сарадњи са предузећем „Саоп“ које је регионални лидер на тржишту рачуноводствених софтвера.
-Често се консултујемо међу собом, мењамо мишљења и износимо проблеме. Таква комуникација нам много значи. Највећи проблем који тренутно имамо је везан за грађевину и компликације настају када дође до његове примене, навела је Љиљана Радуловић из књиговодствене агенције „Перспектива“.
Дарко Стојановић, саветник за информационе технологије у књиговодству је објаснио да у законима који су донети има доста нејасноћа, поготову у Заокну о ПДВ и то нарочито у грађевини. Према његовим речима, фирма која с ене бави грађевинском делатношћу, мора да се понаша као грађевинска у одређеним ситуацијама.
-Такође, код поврата робе ако добављач испоручи купцу робу коју овај не жели, нема више једноставног поврата, него се пише нова фактура и све остало. Покушавамо да уђемо у све детаље таквих компликација. Ми, као предузеће које се бави развојем софтвера за књиговодство, у сталној смо комуникацији са књиговођама. Тако смо и схватили да је најбоље да попричамо међусобно и пробамо да нађемо решења из праксе, рекао је Стојановић.
Виолета Шестић, као представник града Шапца, истакла је да Градска управа активно ради на побољшању привредног амбијента и да ће наставити добру сарадњу са институцијама и субјектима који могу да допринесу томе, а у крајњој инстанци и отварању нових радних места.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa