Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ДОМУ ЗДРАВЉА НАБАВЉЕНА ДВА УЛТРАЗВЧУНА АПАРАТА

УСКОРО БЕЗ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА

Шабачки Дом здравља је добио два савремена ултразвучна апарата. Практично, то ће значити крај листе чекања на ове прегледе од Нове године.
Градска управа за куповину апатрата је издвојила 4,7 милиона динара. Један је смештен у Службу за заштиту одраслог становништва, а други у Службу за заштиту жена.
-Драго ми је због нових апарата. Мислим да ће много значити за град, као и за пацијенте. Неће виши бити гужве, што ће бити добро за све, рекла је Биљана Шашић, пацијенткиња која је међу првима обавила преглед на новом ултразвуку.
Директор Дома здравља др Мирослав Поповић, навео је да се ради о најновијој генерацији ултразвучних апарата који имају могућност 4Д приказивања снимка.
-Верујем да ће се од Нове године на ултразвук чекати неколико дана. Апарат ће се користити вишенаменски, за посматрање меких ткива врата и дојке, органа абдомена и мале карлице, као и колодоплер крвних судова. То пружа могућност нашим корисницима да за овакву дијагностику не морају да иду у Општу болницу или у приватне центре. Раније је 10 лекара било оспособљено за рад на овим апаратима, а по њиховој набавци обучено је још 10, рекао је Поповић.
Заменик градоначелника, Немања Пајић, је истакао да ово има велики значај не само за Дом здравља, него за цео град и становнике Шапца.
-До краја године ће стићи и нова централна стерилизација. Такође ће се кренути и са реконструкцијом амбуланте у Прњавору. Град Шабац овим мерама подстиче ентузијазам запослених у Дому здравља, а све у циљу да наши суграђани имају квалитетнију здравствену заштиту, рекао је Пајић.
На преглед ултразвучним апаратом до сада се чекало око месец дана. По набавци нових, ни стари неће бити повучен из употребе.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa