Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ШЕЗДЕСЕТИ РОЕНДАН ДЕЈЕГ ОДЕЉЕЊА БИБЛИОТЕКЕ ШАБАКЕ

НАША ДЕЦА

Шездесет година постојања Дечјег одељења, Библиотека шабачка је обележила протекле недеље. Прослава, која је започела отварањем изложбе “Ми знамо како се расте”, настављена је представом “Наша деца”. Текст Бранислава Нушића адаптирали су Александра Ердевички Томић и Марко Рибић, а своје глумачке способности показали су полазници креативних радионица Библиотеке – Немања Јовановић, Даница Јанковић, Лена Вујовић, Никола укић, Јелена Јевтић и Марко Рибић. Сценографију су урадиле Милена Обрадовић и Драгана урђевић из Уметничке групе “Коминарт”, а техничка подршка је поверена Дуњи и Ивани Новаковић. Представу су режирале Кристина Арсеновић и Александра Ердевички Томић.
Рођендан Дечјег одељења је протекао и у дружењу са једним од најпознатијих и најчитанијих писаца за децу, Дејаном Алексићем. Протеклог четвртка, дворана Винавер је по први пут угостила најмлађе кориснике, ученике трећег и четвртог разреда ОШ “Вук Караџић” и “Николај Велимировић”. Писац је са лакоћом анимирао децу малим огласима, брзалицама, пословицама и такмичењем у одгонетању загонетки, поручујући, својом химном о “шармантном блесављењу”, да је важно сачувати дете у себи.
етврти дан прославе протекао је у знаку Библише и Библине. Малишани из ПУ “Наше дете” и прваци из ОШ “Јанко Веселиновић” уживали су у живописним гласовима сове Сјајнорепе, Туфнославке, Црвенперке и других сова у луткарској представи “Бајка о Библиши и Библини”.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa