Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
ЗАЈЕДНО ДО НОВЕ КОНЦЕПЦИЈЕ

ГЛАС ЗА БУДУЋНОСТ

Поштовани читаоци, у току је осмишљавање нове концепције листа “Глас Подриња”. Свесни чињенице да без ваше верности и подршке не би опстали све ове године, желели бисмо да чујемо и ваше мишљење и предлоге око тога шта би волели да читате у “Гласу”, шта бисте од досадашњег садржаја избацили, коју нову рубрику увели. Сугестије нам можете слати на адресу “Глас Подриња” Кнеза Лазара 1, 15000 Шабац или путем e-maila priprema@glaspodrinja.rs
РедакцијаШта бисте волели да проЧитате у
„Гласу Подриња“?
- Сматрам да се у „Гласу Подриња“ као локалном медију мало простора посвећује дешавањима у просвети. Шабачке школе заслужују више простора па у сваком броју представити по неку школу и то не само кроз рад ученика већ и успешних наставника чија деца освајају награде на такмичењима. Уз образовање и културу ту је и спорт тако да би спортска страна требала да буде мало „богатија“. Имамо доста спортских клубова који имају веома добре резултате па да народ буде о томе информисан и да зна шта се дешава - Драган Митрић, просветни радник и председник Окружног одбора образовања Самосталног синдиката Шабац.
- У новом „Гласу Подриња“ наставити са досадашњим успешним текстовима и обавештењима о неким будућим активностима и дешавањима у нашем граду. Али, пре свега, волела бих да видим више текстова младих људи који пишу о њиховим потребама, значајним догађајима за њих - Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе града Шапца.
- Писати мање о политици, а више о привреди и индустрији које су запостављене. Главне ствари су Музеј, Библиотека, Историјски архив, Културни центар, позориште. То је у реду али треба писати о ономе од чега људи могу да живе, да плате карту за позориште, имају времена за читање књига - Сретен Јоцковић, председник Већа Самосталног синдиката у Шапцу.
- Желео бих да видим разне прилоге из области културе. Занимљивости, карикатуре, прилоге за најмлађе, енигматику, итд - Светлан Обрадовић Змај, председник Стрип удружења „Биберче“ Мишар.
- Морам да кажем да ми се „Глас Подриња“ све више допада. После једне релативне кризе постао је новина коју са великим занимањем читам. Има изузетних ауторских чланака, изузетних тема које се обрађују. Верујем да ће новине надрасти то што се назива локалним. Ја им то желим. Живео сам у више градова у овој земљи, радио у више позоришта, и много је добро када постоји стални позоришни хроничар. Онај који поред вести и коментарише премијере јер то је једини писани траг који остане о позоришту. Неко ко сме да се подухвати позоришне критике. То би за позориште било веома значајно - Зоран Карајић, директор Шабачког позоришта.
-Можда би могао да буде неки стрип, занимљиве стране за млађе које би ми биле занимљиве - Ђорђе Арсић, волонтер КЗМ, једанаест година.
Бојан Калановић, директор ЈКП „Паркинг“
- Сугестије привредника би добро дошле због поправљања привредне активности и климе у нашем граду. Било би лепо прочитати шта људи који се баве предузетништвом предлажу. Иначе, имате заступљене све рубрике. Можда би могло да буде мало више текстова из културе.
Зоран Бортић, потпредседник Скупштине града
- Могли бисте да вратите писма читалаца, као што су некада била. Такође, предлажем да више пишете о животу на селу, да у сваком броју буде заступљена по нека сеоска месна заједница, да се види шта људи тамо раде.
Славиша Костадиновић, председник Градског одбора Јединствене Србије
- За „Глас Подриња“ је најбитније да прати актуелна дешавања у региону. Мислим да вам вести са нивоа Републике нису потребне јер толико је дневних часописа, недељника и таблоида који су преплављени свакаквим информацијама. Наставите у истом духу, по, без непроверених трачерских рубрика, које красе друге. По томе се „Глас Подриња“ разликује од других новина. Претпостављам да наши грађани имају доста тога да кажу на различите теме, па треба објављивати и њихова писма. Треба да остане рубрика која није лепа, али обавештава грађане ко више није са нама, али бих волео да буде што мања. Ипак је „Глас“ по томе препознатљив. Насупрот томе, волео бих да има и сервисна информација о броју наших нових суграђана. Можда би могло да се посвети више пажње културним дешавањима у граду.
Блажа Кнежевић, шеф одборничке групе Српске напредне странке
-Пре свега, желео бих да постанете више самостални и да се, коначно, као приватни лист отргнете од било какве политике. Волео бих да реално пишете о дешавањима у граду. Мислим да се неке ствари презентују тендециозно за локалну самоуправу. Када се пређу прве три стране има доста добрих текстова, поготово када се ради о младим спортистима или научницима. Надам се да ћемо коначно видети један критички текст о локалној самоуправи на другој страни.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa