Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
ШИРЕЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ШАПЦУ

ИНВЕСТИЦИЈА ОД МИЛИОН И ПО

У склопу акције ширења канализационе мреже, радници ЈКП „Водовод“ прошлог четвртка почели су радове у улици Мике Петровића Аласа на Летњиковцу. Захваљујући вредној инвестицији мештани ће решити вишегодишњи проблем
Након ширења водоводне мреже, у шта је током протекле четири године уложено више од четири и по милиона евра, план града и руководства „Водовода“ је да сви грађани, где год је то изводљиво, добију прикључке и на канализациону мрежу. Ову могућност искористили су становници улице Мике Петровића Аласа, на Летњиковцу, где су почели радови на изградњи мреже.
- Сваке године у ширење канализационе мреже инвестираћемо око милион евра. Почели смо у Мајуру, а настављамо на Летњиковцу и у другим приградским месним заједницама. У улици Мике Петровића Аласа ради се 130 метара мреже, где очекујемо потписивање уговора са девет породица. Овај посао је вредан око милион и по динара, рекао је Александар Продановић, директор ЈКП „Водовод Шабац“
Представници Савета месне заједнице Летњиковац били су посредници у договору мештана и Градске управе.
- Ово је једна од акција које је савет спровео у овој години. Чланови савета су већином млади људи, енергични и спремни да раде, а наше иницијативе и идеје препознао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Уз његову, и помоћ директора ЈКП „Водовод“ урадили смо значајан посао за становнике улице Мике Петровића Аласа, наводи Никола Веселиновић, председник Савета МЗ Летњиковац.
Житељи ове улице су задовољни, јер после неколико година решавају за њих веома важно питање.
- Ово нам је од животне важности. Пре три године смо ушли у процес, а пре тога смо дужи период преговарали са надлежнима. Драго ми је да смо урадили посао, уз помоћ Месне заједнице и града, каже мештанин Милан Стевановић.
ПРИОРИТЕТ ШИРЕЊЕ МРЕЖЕ
Ширење мреже и повећање броја прикључака, биће приоритети „Водовода“ у наредном периоду, јер је стратегијом града предвиђено да се за ове намене сваке године издвоји милион евра. Посебан акценат биће стављен на приградске месне заједнице, попут Мајура, Јевремовца и Поцерског Причиновића, где надлежни најављују обимне радове. Из „Водовода“ позивају све заинтересоване да се прикључе на мрежу и искористе погодност плаћања на 24 месечне рате.

М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa