Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
Најгоре место на ком можете држати свој паметни телефон

НИКАКО У ЏЕП

Власници паметних телефона никако не би требало да држе своје уређаје у џепу, тврди немачко удружење потрошача.
То је зато јер су литијум-јонске батерије какве се налазе у већини паметних телефона осетљиве на топлоту. Температура већа од 35 степени може знатно да скрати њихов век трајања, јер се паметни телефони хладе циркулацијом ваздуха, пише Јутарњи лист.
Слично важи и за преносиве компјутере, који се могу прегрејати без довода хладног ваздуха у кућиште. Зато лаптопове баш и није паметно користити држећи их у крилу. Поред тога, све уређаје с литијум-јонским батеријама треба држати подаље од радијатора и других извора топлоте.
Осим тога, доказано је да прегрејавање мобилног телефона у џепу ствара топлоту која загрева тестисе код мушкараца, што потенцијално може да узрокује неплодност. Такође, према неким истраживањима, електомагнетски таласи које емитују мобилни телефони смањују покретљивост сперматозоида до 10 одсто.
Да би се избегле штетне последице по здравље, мобилни телефон за почетак треба држати што даље од тела. Кад се крећете, ставите га у руксак, а на столу га држите што даље од себе. Такође, ако мобилни не користите у одређеним периодима, најбоље је да га искључите.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa