Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
57. пут додељена признања најуспешнијим спортским представницима

„Покер“ за кајакаше

Најлепше и најдуговечније традиције морају се одржавати. Оне нису само једне у низу, већ јединствене, значајне за организаторе, за госте, за јавност. Управо таква једна традиција, старија од пола века, је додела признања најбољим спортистима и спортским колективима у години на измаку, у организацији нашег листа. Педесет седми пут, пехари и дипломе “Гласа Подриња”, обележили су крај спортске године.
Својеврсну анализу спортске 2015. године, кроз признања, направио је трочлани жири. Весна Живковић, Веселин Вуковић и Сретен Косанић. Како сами истичу, имали су част, али и тежак задатак, да у успешној спортској години изаберу најбоље.
- Сваки добитник награде признање је апсолутно заслужио, али било је још имена која су могла да се нађу на листама и да то буде заслужено. То је незахвалан задатак жирија, али нека нама свака спортска година буде успешна, а жири ће се већ снаћи – истакао је прослављени рукометаш Веселин Вуковић.
Кајакаш Небојша Грујић и атлетичарка Јагода Зечевић, најбољи спортиста и спортисткиња у 2015. години, практично су одбранили пехаре од прошле године. Грујић је протекле године постао светски шампион у двоседу са Марком Новаковићем, а сјајни кајакаши велике у овој години остварили су дечачке снове. Наредног лета биће учесници Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.
- Немам праве речи и адекватне суперлативе да опишем оно што смо постигли у ове две године. Примарни циљ биле су Олимпијске игре, то смо остварили, а медаље смо доносили са свих такмичења. Једнако успешна била је и клупска сезона. Част ми је што сам, другу узастопну годину, најбољи у конкуренцији спортиста града спорта какав је Шабац. Припреме за Рио смо већ започели, а како се буду Игре приближавале, тако ће се интензивирати. Пуни смо елана, оптимизма и верујем да можемо много и у Јужној Америци – истакао је Грујић.
У 2015. Јагода Зечевић је ушла као шампионка Балкана. Повреда је била јача од њене жеље да наступи на Балканијади, али је квалитетт потврдила на преосталим такмичењима.
- Штета за Балканијаду, али та повреда је прошлост за мене. На осталим такмичењима успевала сам да остварим добре резултате. Надам се да ће 2016. бити најбоља у мојој каријери – изјавила је на додели Јагода Зечевић.
Годину су обележили кајакаши, а признања за све остварено дошло је у руке тренера Уроша Павловића, још једног „браниоца титуле“ и тренера КК „Зорка“, најбољег спортског колектива, као и Бојана Милинковића, младог спортисте за 2015. годину.
- Пласман на Олимпијске игре три наша члана, свакако је највећи успех у овој години, али ми смо имали и најбољег младог кајакаша Србије, Бојана Милинковића јединог са интернационалним успесима. Једнако водимо рачуна и о сениорима и о нашој школи и млађим категоријама. Само тако, можемо гарантовати још много година успеха – истиче тренер „Зорке“, Урош Павловић.
Одмах иза Павловића, у избору за најбољег тренера нашао се Игор Ђурковић, шеф стручног штаба ФК „Прово“ најпријатнијег изненађења јесење полусезоне Зоне „Дрина“ и клуба који је освојио специјално признање.
- Историјска година за нас. У првој половини године смо стигли до трофеја у Окружној лиги, а јесен нам је донела пласман при врху зонског ранга. Све радимо плански и наше амбиције се свакако не завршавају у овом рангу. Ово је награда и за мене и за клуб и велики подстрек за све, јер је додељена аматерском клубу – истиче Ђурковић.
Претходну годину трофејном могу назвати фудбалери шабачког „Радничког“. Шампиони Међуопштинске лиге „Мачва“ и екипа која се тренутно налази међу пет најбољих у Окружној лиги.
- Фудбал је моја љубав, радим оно што волим и уживам у Радничком. Клуб је организационо изнад ранга у коме се такмичи, саиграчи су добри фудбалери, још бољи људи и за сада се све лепо одвија по нас. Ова награда само је стимуланс да будемо још бољи у 2016. години – сматра Александар Пантић, најбољи фудбалер Подриња и првотимац другог најстаријег шабачког фудбалског клуба, освајача специјалног признања.
РК „Металопластика“ трећи је колектив у Подрињу 2015. године, а њен голман, Дарко Арсић, обележио је рукометну годину.
- Част је бити другу годину за редом најбољи рукометаш Подриња. Иза нас напорна, али и резултатски успешна година. Остаје жал што нас неће бити у Европи на пролеће, али сада све снаге усмеравамо на домаће првенство и пласман у плеј оф, тамо где нам је место – уверен је Арсић.
Између Зорке и Металопластике, у избору за најбољи спортски колектив, нашао се Ватерполо клуб „Шабац“.
- Невероватна година и сан који још траје. Никада нисмо имали овакав низ, али немамо намеру да посустанемо, осећамо да можемо више него што смо маштали– поносно изјављује, најбољи ватерполиста округа Никола Цар.
Уз кајакаше титулом првака Србије могу се подичити и теквондисти Летњиковца. На домаћој сцени су без конкуренције, а Шапчани су цењени и на интернационалном нивоу.
- Када има континуитет добрих резултата, они постају навика и за нас и никада се не задовољавамо нечим другим. Одбрана титула нас мотивише, вредно радимо и зато смо из године у годину у врху – истиче најбољи теквондиста, шестоструки првак Балкана, Иван Пурешевић.
Колекцију спортских признања употпунили су, између осталих: Томислав Којић, светски карате шампион у категорији ветерана, Марко Томић, млади теквондиста Летњиковца, млади пливач, Лука Познановић, атлетичарка Нађа Церовац, Семиз Аличић, боксер Мачве....
Жал што нису сви награђени били ту да приме признања и велика захвалност онима који су увеличали нашу свечаност. Разумемо оне који нису били у могућности да дођу, биће прилике да се све исправи већ следећег децембра, на избору за 2016. годину. Нашим спортистима желимо сву срећу у наредној години.
Други у Србији
Осим што има убедљиво најдужу традицију на овом подручју, наш избор за спортисту године, има и једну од најдужих традиција свечаности овог типа у Србији. Једино спортски лист „Спорт“ две године дуже награђује најбоље спортске представнике.
Д.Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa