Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ПОМОЋ НЕВОЉНИЦИМА

СПАС НАРОДНА КУХИЊА

Локална самоуправа општине Владимирци и Црвени крст општине брину о невољницима топлим оброком од понедељка до петка током године. По речима председника општине средства у оквиру могућности, а реч је о 700.000 динара и пар милиона за намирнице, док остало даје Црвени крст Србије попут великих количина брашна за хлеб. Покретна кухиња како рекоше бројни невољници које смо затекли у Меховинама спас је који са радошћу чекају.
- Ми колико смо могли дали смо и надаље ћемо најугроженије помагати јер мука је увек нешто на шта не смемо бити имуни, додаје председник Милинковић.
Челни човек Рома општине Владимирци Зоран Станковић захваљује.
- И општина и Црвени крст наше су све у овим хладим данима. Хвала им а посебно у дане празника који би нам без њих били сиромашни безмерно, сузно збори Станковић а придружују му се и Драгица Шишић, Даница Васић те Зоран, Милан и Петар Станковић из Меховина где је и највише, тачније око 120 корисника народне кухиње.
Уз Меховине храна се дели и у Владимирцима и и Лојаницама. По ономе што смо видели и квалитетна и обилних количина. А податак да је од 2000. године спремљено око 800.000 оброка без иједног проблема говори о квалитету рада народне кухиње и топлини давања.
За крај само и податак да у општини 300 невољника чека порцију која многима живот значи из дана у дан а зими то нема цену. Знају то и агилни тим Црвеног крста са секретаром Петром Поповићем на челу који ради 24 сата и скромно прстом упире у друге попут локалне самоуправе која је била и остала и челу ове приче. Срећни им празници уз топао оброк. Они то итекако знају да цене, кажу уз по коју сузу корисници народне кухиње.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa