Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
ПРВА ОВОГОДИШЊА МАНИФЕСТАЦИЈА У ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

ТРЕЋА БРЕСНИЧКА ЛИЈА

Протеклог викенда око стотину ловаца окупило се у Бресници на првој овогодишњој манифестацији на подручју коцељевачке општине. Заслуге за организацију треће по реду хајке на бресничку лију припале су Миољубу Илићу Перином, вођи ловаца из овог коцељевачког села.
- Окупило се око сто ловаца из разних крајева Србије. Ово је трећа хајка, најпосећенија до сада. Истичем помоћ свих мештана Бреснице, низа Коцељеваца и нашег Ловачког удружења. Ловило се на дочек и погон а учествовали су пси српски гоничи и теријери - рекао је Илић.
Приликом отварања хајке председник општине Коцељева оценио је да овакве и сличне манифестације враћају живот селу.
- Ово је трећа по реду оваква манифестација организована на бресничкој Водици, где су некада организовани вашари. Традиција је настављена сада у другом облику. Миољуб је са својим ловцима и мештанима овде сазвао и све оне који су давно отишли из овог села. Уприличили су лепо дружење уз јело, пиће и лутрију, а све ово враћа самом селу живот - изјавио је Илинчић.
Најстарији учесник овог скупа Ратко Миловановић из Брдарице присетио се почетака своје ловачке каријере започете давне 1968. године.
- Имао сам руску пушку марке розара. Ловио сам још као дете, прво зеца само са палијом. Тада се углавном ловио зец и лисица, а било је и доста јаребица. Касније се ловио и фазан - прича Ратко.
На трећој бресничкој ловачкој манифестацији долијало је шест лија.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa