Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
СаопШтење покрета “Доста је било – СаШа РадуловиЋ“

ТАЈНИ УГОВОРИ

Градоначелник Шапца ради исто што и Вучић
Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“, Шабац, најоштрије реагује на текст објављен у „Гласу Подриња“ од 24.12.2015. године, тачније на део уводника у коме је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић рекао следеће (цитат): „Реч је о највећој инвестицији не само у Шапцу, већ у целој Србији у протеклих неколико година. Не могу да конкретизујем причу јер сам потписао уговор са том компанијом који ме обавезује да највећи број информација третирам као пословну тајну.“ Градоначелник је овом изјавом подсетио на премијера и његове такозване инвеститоре и приватизаторе (Вршачки виногради, Ер Србија, Бачка из Сивца, Београд на води...), а искуство говори да такви тајни уговори увек иду уз корупцију и безумне субвенције страним инвеститорима, а претварање наших грађана у јефтину радну снагу.
Подсећамо градоначелника да он врши јавну власт. Недопустиво је да се јавна власт врши тајно. Када се ради о државном власништву и новцу пореских обвезника, једино прихватљиво је да одредбе таквих уговора буду јавно објављене и да се њихово преговарање одвија транспарентно. Тајни уговори спречавају критички суд јавности, прикрива се потенцијална економска штета по град и пореске обвезнике, као и евентуалне провизије и други видови корупције. Пошто не можемо знати да ли су уговори добри ако немамо увид у њих, немамо могућност да утврдимо да ли су новац пореских обвезника и државна имовина могли бити уложени на бољи начин.
Захтевамо од градоначелника да у најкраћем року поменути уговор јавно објави у целости и отклони сумње у штетност поменутог уговора по грађане Шапца. Подсећамо градоначелника да се пре само месец дана у Културном центру хвалио транспарентношћу, ево прилике да то у пракси и докаже. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ инсистира на ЈАВНОМ вршењу ЈАВНЕ власти, тј. на пракси јавног објављивања СВИХ уговора које институције у име грађана потписују. То зовемо принципом потпуне транспарентности. То је најбољи лек против корупције и тајних дилова политичара и бизнисмена.
Прес служба покрета „Доста је бил

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa