Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
ПРВО КОЛО КУПА СРБИЈЕ ЗА КОШАРКАШИЦЕ

Партизан иде даље

ЖКК „Дуга“ – ЖКК „Партизан 1953“ 73:87 (12:25; 25:14; 19:28; 17:20)
Хала „Зорка“. Гледалаца 500. Судије: Петровић и Хаџић (оба С. Пазова). Делегат: Ћетојевић.
ЖКК ДУГА: Недовић, Лазић, Пајтић, Малетић 11, Степановић 38, Ристић, Поповић 3, Ћосић 11, Бошковић 10, Топузовић. Тренер: В. Степановић.
ЖКК ПАРТИЗАН: Ћирмановић, Николић 5, Илић, М. Петровић 17, Милекић 2, Шпикић 25, Димитријевић 8, Миловановић 24, Стојановић, А. Петровић, Тодоровић, Милетић 6. Тренер: М. Кашевац
Кошаркашице „Дуге“ завршиле су са наступима у Купу Србије за сезону 2015/2016. У првом колу, Шапчанке је, у хали „Зорка“, савладао београдски „Партизан“.
Био је ово дуел екипа које се не такмиче у највишем рангу српске женске кошарке, али имају доста успеха у својим групама Друге лиге. Београђанке су прве у групи „Север“ са максималним учинком, док је „Дуга“ друга на југу, одмах иза градског ривала, ОКК Шапца, са само једним поразом. Ипак, „Партизан“ је велико име и чини се да су, играчице домаћих, са превише респекта ушле у овај меч. То их је коштало много у првој четвртини. Шапчанке су биле недовољно чврсте у одбрани, допустиле су много отворених шутева, што је „црно – белима“ омогућило чак 13 разлике на првој паузи. Тек у других десет минута, „Дуга“ се ослободила притиска, заиграла добро, доминирала на мечу, потпуно се вративши у игру. Олга Степановић је носила свој тим до заостатка од само једног коша на полувремену. Истим ритмом се наставља и у трећој четвртини, Шапчанке долазе до потпуног преокрета и прве предности. Ипак, Београђанке се брзо враћају, преузимају вођство, а потом стварају и разлику, понајвише захваљући Петровић и Миловановић, а према мишљењу већине гледалаца, удео је имао и судијски пар Петровић – Хаџић. Партизан је имао сигурну предност и није је испуштао до краја. Било је тренутака када су домаће успеле да припрете, али не и да, још једном, преокрену резултат.
Ово је крај за шабачки клуб у најмасовнијем такмичењу и сва пажња се усмерава на наставак Друге лиге.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa