Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
НОВОГОДИШЊИ КОКТЕЛ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

ДАМЕ ЗАСЛУЖИЛЕ НАГРАДЕ

Дирекција за пољопривреду града Шапца, ове године је први пут, на Православну нову годину, организовала коктел за пољопривреднике шабачког краја. Овим поводом у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу окупили су се најбољи сточари, воћари, пчелари и повртари. Међу њима, ипак су се издвојили и појединци који су награђени. Према речима директора Дирекције, Владимира Шпегара, већ неколико година, раме уз раме са мушкарцима, пољопривредом се баве и две даме, Милана Брајић из Штитара и Весна Крстић из Поцерског Причиновића. Признања су добиле због завидних резултата које у свом послу постижу.
Брајићева се бави свињогојством. Брине о 40 крмача прашчара, а гаји још и товне свиње.
-Очекујем даљу помоћ од Дирекције, али и од Државе. Ми пољопривредници смо упорни. Очекујем да ћемо истрајати у овим тешким тренуцима и да ће бити боље. Колико је тешко једној жени да се бави овим послом, толико је и занимљиво, рекла је Милана Брајић и том приликом захвалила Дирекцији на свој подршци коју је до сада добијала.
Весна Крстић је истакла да јој је ово признање велики подстрек за наставак рада. Бави се повртарством и воћарством и нада се да ће и у будуће наставити са добром сарадњом са Дирекцијом за пољопривреду.
Награде су за добитнице биле велико изненађење, а Владимир Шпегар је подсетио да су пољопривредни произвођачи шабачког краја у самом врху у Србији.
-Међу произвођачима који су добри тешко је бити одличан. Ми смо позвали најбоље међу најбољима у свим областима пољопривредне производње. Они својим трудом и радом доприносе развоју како града, тако и земље. Ситуација у пољопривреди је тешка. Много је проблема у току једне године. Овај коктел смо организовали са циљем да се они мало опусте, друже, али и да поделе шта их мучи, рекао је Шпегар и додао да је Дирекција до сада испунила све што је обећала и да ће се потрудити да тако буде и у овој години.
Запослени у Дирекцији се надају да ће ова новогодишња дружења постати традиционална.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa