Инфо

21. јануар 2016.21. јан 2016.
ОДРЖАН СКУП ПЧЕЛАРА

КО ЖЕЛИ ИМА ПРИЛИКУ

У сали Основне школе „Вук Караџић“ у Шапцу одржан је скуп чланова Друштва пчелара “Шабац” коме су присуствовали и полазници пчеларске школе. Учесницима скупа два стручна предавања одржали су: апитерапеут-пчелар практичар Аврам Цветиновић из Лазаревца, на тему “Апитоксино терапија”, и мр сц мед. спец. мед. психологије Мерица Милавић са ВМА Београд, на тему “Пчелињи производи и ментално здравље”.
Отварајући скуп, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић нагласио је да је Граду Шапцу стало до тога да развије производњу меда, како би наш крај био центар за мед у Србији.
- Мислим да је могуће унапредити пчеларство у нашем крају јер је за ову намену издвојен велики новац из буџета Града у 2016. години. Ове године имаћемо програм покренут посредством Дирекције за пољопривреду за поделу 600 кошница, у сарадњи са Амбасадом Швајцарске, Регионалном развојном агенцијом и новим произвођачима, са идејом да производња меда не буде хоби већ озбиљан посао од ког може да се живи. Ту су и бескаматни кредити за набавку свега што је неопходно за производњу, укључујући и механизацију. Овим програмима сви који желе да раде могу да добију прилику за то, рекао је градоначелник Зеленовић.
Град ће помоћи оснивање задруге, и не само задруге за мед, него и задруге за воће и поврће. Градоначелник је додао да је Град спреман да плати књиговодствене, адвокатске и маркетинг услуге, као и годишњу зараду директора задруге.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa