Инфо

21. јануар 2016.21. јан 2016.
ФУДБАЛЕРИ МАЧВЕ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ

Само прво место је успех

Фудбалери Мачве почели су припреме прозивком првотимаца коју је, 21. јануара, обавио шеф стручног штаба Предраг Роган. Нову опрему задужила су и тројица новајлија са којима је, до сада, договорена сарадња. Било је и неколико одлазака у актуелном прелазном року. Припреме ће бити спроведене у Шапцу и Станишићима.
Победа против лидера, у последњем колу јесење полусезоне, донела је оптимизам у редове Мачве пред двомесечну паузу и вратила Шапчане у борбу за титулу. Ипак, важан ће бити само пласман крајем пролећа. Да се припреме за трку у којој крећу са минусом од три бода у односу на главног конкурента, играчи шабачког српсколигаша имају седам недеља.
- Чека нас озбиљан посао, а да би све било спремно одабрали смо оптималан период за припреме. Почињемо у Шапцу, радићемо у балону, хали и на оближњим теренима. Надамо се да ће нам и време бити савезник. Припремаћемо се и у Станишићима десетак дана. Имамо, за сада, договорена три прпремна дуела, као и генералну пробу, 5. марта, против Сопота. О амбицијама нема пуно приче. Прво место је циљ, нема калкулација – истакао је тренер Роган.
- Смедеревци су први, имају три бода више, али сам уверен да нису квалитетнији од нас. Заостатак је надокнадив, биће њихових киксева сигурно, али ми немамо право на исте. Дочекују нас у последњем колу, а на нама је да у том тренутку ми будемо ти који диктирају коначан поредак – рекао је искусни Филип Пејовић.
У борбу за прво место, „Мачва“ ће бити појачана са три нова играча. Пристигли су: Стефан Милосављевић из Карађорђа (Топола), један од најзапаженијих јесенас у Шапцу, када је његов ондашњи тим славио 1:0, Марко Јанковић, Ваљевац који је играо у Лозници претходне сезоне, као и Рашић, придошлица из убског Јединства.
- Да не верујем да можемо у Прву лигу, не бих ни долазио. Било је још понуда, али смо у разговору са људима из Мачве проценили да је ово најбоља средина за мој даљи фудбалски развој и амбиције – рекао је Милосављевић.
Председник и спортски директор, Ивица Краљ, истакао је да су у завршној фази преговори са још двојицом фудбалера. С’ друге стране, дрес са грбом Мачве на пролеће, између осталих, неће носити Немања Марковић, Игор Крмар и Мирослав Бабић, са којим је споразумно раскинута сарадња. По многима, најбољи играч Мачве у јесењем делу, Никола Милинковић, отишао је на пробу у Финску, док ће млади Белић, покушати да се наметне у Италији.
- Последња два одласка су из категорије непланирах, али то је нешто на шта се мора рачунати у фудбалу. Они су на проби, видећемо како ће се ствари одвијати ж додаје Роган.
Шапчани ће, у припремним мечевима, одмерити снаге са Лозницом, Радничким из Обреновца и Жарковом, а биће још пријатељских мечева пре „генералке“ са Сопотом.
„Смедерево“ има три бода више, дочекује Мачву у последњем колу и има нешто лакши распоред током пролећа. На Мачви је да ситуацију преокрене у своју корист. Само прво место доноси виши ранг, зависно од поретка Прве лиге, последњих неколико селидбу у Зону, све између само формалну хијерархију, али не и суштинску разлику међу екипама што се статуса тиче. СЛЗ се наставља 12. марта, када Мачви гостује последњепласирани ФАП.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa