Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
„ЕЛИКСИР ЗОРКА“ УСПЕШНО ЗАПОЧЕЛА НОВУ ГОДИНУ

ЛИДЕР ШАБАЧКОГ ИЗВОЗА

Шабачка „Еликсир Зорка“ из године у годину повећава обим производње и извоза. Рекордне количине које су произведене у јануару показатељ су да ће 2016. година бити најуспешнија од обнављања производње
275 радника „Еликсир Зорке“ остварило је извандредне пословне резултате прошле године. Фабрика је, због потреба купаца, током свих 12 месеци радила максималним капацитетом, те су планови руководства успешно реализовани.
- Веома смо задовољни прошлогодишњим резултатима. Радили смо пуним капацитетом и постигли жељени обим производње. Постигли смо веома висок квалитет производа и успели да пронађемо пут до веома захтевних купаца. Фабрика „Зорка Еликсир“ производи дневно око 1.000 тона минералних ђубрива. Компанија је током прошле године консолидовано остварила више од 180 милиона евра прихода, од чега је више од половине остварено кроз извоз, каже Дарко Вуковић, финансијски директор „Еликсир Зорке“.
Рекордна производња у јануару предзнак је још једне успешне године.
- Веома смо задовољни почетком нове године. Обим производње у јануару је највећи на месечном нивоу од покретања производње пре две и по године. Наш тим инжењера и технолога константно ради на унапређењу постојећих и креирању нових формулација минералних ђубрива, која се веома високо котирају на тржишту, додаје Вуковић.
На иностраном тржишту прошле године завршило је 57 одсто произведених минералних ђубрива. План је да се сличан проценат оствари и ове године.
- Већ сада имамо потписане уговоре који нас уверавају да ће прошлогодишњи резултат бити поновљен, а можда и надмашен ове године. Сматрам да граду Шапцу, Мачви, али и читавој Србији, може да служи на понос што једна домаћа фирма своје поризводе извози у више од двадесет земаља, каже Дејан Видовић, директор продаје „Еликсир Зорке“.
Поверење домаћих и иностраних купаца је константно, а њима се сваке године нуди и неколико нових производа.
- Захваљујући знању технолога из старе фабрике, као и енергији младих радника, успевамо да задовољимо потребе тржишта. Формулације ђубрива не диктирамо ми, већ купци, те се у процесу производње ослањамо искључиво на потребе пољопривредних произвођача. Сваке године направимо два три нова производа, која су у рангу, или изнад европских ђубрива. Једно од њих је „Супер старт“ , микрогранулисано ђубриво, које ће ове године бити пласирано на тржиште Европске уније, каже Видовић.
ИНВЕСТИЦИЈЕ ОД 40 МИЛИОНА ЕВРА
Шабачка фабрика минералних ђубрива од 2011. године послује у саставу „Еликсир групе“. Захваљујући инвестицијама од скоро 40 милиона евра, ова фирма је за нешто више од две године постала регионални лидер у области производње и пласмана минералних ђубрива и највећи шабачки извозник.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa