Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
НАСТАВАК ДРУГЕ ОДБОЈКАШКЕ ЛИГЕ

Сениори за виШи ранг, сениорке за златну средину

Последњи од дворанских спортова, пролећну полусезону почињу одбојкаши и одбојкашице шабачког Заслона. У односу на старт сезоне у Другој лиги „Центар“, када су обе селекције имале амбицију опстанка, пролеће дочекују у жељи да се сениори боре за виши ранг, а даме да сачувају сигурну позицију у средини табеле.
Током претходног лета, управа ОК „Заслон“ правила је конструкцију мушког и женског тима који су требали да се боре за висок пласман у Регионалној лиги. Ипак, финансијске потешкоће клубова из Друге лиге и одустајање неких екипа од такмичења у овом рангу, пружиле су прилику Шапчанима да се, бар сезону раније него што је планирано нађу у вишем степену. Позив савеза је прихваћен, а за релативно кратко време, формиране су екипе кадре да наступају у Другој лиги, чак и више од тога.
- Сваки кр?ткорочни циљ, мора да прати дугорочни и детаљан план како да се он оствари. Ништа клуб не би добио да смо ушли и одмах испали из Друге лиге. Чим је уследио позив схватили смо да нам се указала прилика коју не смемо да пропустимо. Надамо се да смо регионалном рангу рекли „збогом“ и да већ сада треба да размишљамо о Првој лиги. Најпре желимо да ову сезону завршимо на средини табеле, а потом да градимо екипу која би могла да се у скоријој будућности бори за виши ранг ““ истиче тренер женске екипе Јован Поповић.
Прволигашке снове, мушка екипа могла би да оствари већ ове сезоне. Одбојкаши су имали одличну полусезону, а повољан распоред где сви ривали за висок пласман долазе у Шабац, постављају Шапчане у добру позицију.
- Шест победа у девет кола је нешто чему смо се надали, али не смем да кажем да смо очекивали. Нисмо пружили лошу игру ни у поразима у Костолцу, односно Лозници, али реч је о врло квалитетним екипама који и мало грешака користе. Уз те, имамо пораз и од најбоље екипе лиге ВГСК. Формирали смо одличан састав, створили кохезију у екипи, а на пролеће можемо да рачунамо и на искусног техничара кога смо довели из београдске Стерије, Марка Стојановића. Својим искуством, у преломним тренуцима, може донети жељене поене и бодове ““ сматра тренер одбојкаша Заслона Филип Филиповић.
Стојановић је једина промена што се играчког кадра тиче у обе селекције. Читаве припреме спроведене су у Шапцу, а спаринг утакмице „Заслон“ је играо са ривалима из околине.
- Остварили смо победе против Коцељеве, Јединства из Владимираца, шабачког Парка. То су очекивани тријумфи, али много битније је да смо успели да проверимо све играче, да испробамо различита решења како би имали комплетну слику пред наставак лиге ““ додаје Поповић.
Мушка селекција путује у Каменово предстојећег викенда, на мегдан екипи Јединства. Иако је реч о незгодном гостовању, бодови су неопходни како би се задржала позиција у врху.
- Већ у другом колу долази „Рудар“ код нас, директан ривал, али да би тај меч имао тежину какву очекујемо, неопходно је да славимо у Каменову. Потпуно задовољни бићемо само са три бода. Желимо виши ранг, за то је неопходно да будемо међу прве три екипе у лиги, а то се може остварити само победама ““ истиче Филиповић.
Прво место, практично, већ је обезбедила екипа ВГСК из В. Градишта, док ће се за преостала два места борити: Рудар, Лозница, Шумадија, Заслон, Младеновац. Костолчани и Лозничани имају бод виш?, уз исти учинак, од Заслона, али све поменуте екипе гостују у Шапцу, а уз то, Шапчани су славили у Младеновцу и Аранђеловцу. „Шумадија“ је такође у повољној позицији, дочекује све противнике, осим Заслона, на свом парекету. У другом колу, у Шабац долази „Рудар“, у четвртом „Младеновац“, у шестом „Лозница“. Већ после неколико недеља, биће јасније колико су реалне жеље овдашње екипе.
Даме гостују у Лазаревцу, Колубари, дужнику из прве полусезоне.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa