Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ ““ 13. КОЛО

Убедљивије од очекиваног

РК “Металопластика“ ““ РК “Југовић“ 31:17 (12:5)
СЦ Инђја. Гледалаца 800. Судије: Боричић (Гроцка) и Марковић (Железник). Делегат Тијанић (Железник). Седмерци: Металопластика 4(4); Југовић 1(1). Искључења: Металопластика 6, Југовић 4 минута.
РК МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 3, Миловановић 2, Стевановић, Кажић, Дошен 1, Мариновић 1, Остојић 1, Алексић (21 одбрана), Марковић 2, Арсић, Јездимировић 4, Митровић (кап), Илић 14, Ивановић 1, Петровић 2. Тренер: В. Вуковић
РК ЈУГОВИЋ: Селеши 2, Жикић, Врговић 4, Куртеш Н., Лисица 1, Јокић 1, Травар 2, Вјештица, Куртеш А. (кап), Кочић, Вуковљак 1, Милосављев (7 одбрана), Стејин 1, Раткович, Матић, Белош 5. Тренер: Д. Врговић.
Неизвесни дуели Металопластике и Југовића постали су, претходних сезона, традиција, али овај пут, исти ривали приредили су потпуно другачији и неравноправан меч. Шапчани су знатно квалитетнији, а то је најбоље демонстрирао коначан резултат.
Није ово био равноправан дуел у било ком сегменту игре. Каћани су гајили потајне наде да би се могли укључити у борбу за плеј оф, али бодовни салдо и реална снага, показују да им није место у доигравању за титулу. Одмах су домаћи створили велику предност, контролисали све и једино је било упитно који ће бити коначан резултат. За читаво полувреме, Војвођани су Арсића матирали свега пет пута. У петом минуту било је 5:2, у 25. 10:5, у 40. 20:8, у 55. 26:11. Податак да је само Стефан Илић, тиму у којем је поникао, дао 14 голова, а читав тим из Каћа 17, довољан је показатељ односа снага. До 40. минута је имао и више голова, али га је средином другог полувремена Вуковић одмарао. Висок резултат дао је простора да у игру уђу сви рукометаши који су били у саставу.
Пораз Партизана у Пожеги, довео је Металопластику самостално на трећу позицију, а у следећем колу шабачке рукометаше очекује гостовање у Великој Плани.
Одлуком Рукометног савеза Србије, РК „Железничар“ из Ниша искључен је из Супер лиге услед неизмирених обавеза неопходних за добијање лиценце. На почетку првенства Нишлијама је додељена условна дозвола за такмичење, али своје обавезе нису измирили. Таква одлука значи да се бодови освојени против Железничара бришу, а такмичење наставља девет екипа.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa