Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
ВЕСТИ

Пореска управа враЋа солидарни порез

Грађани којима је Пореска управа доставила решење о обрачуну такозваног солидарног пореза, а односи се на обједињене закаснеле исплате плата у једном месецу, могу да поднесу захтев и новац ће им бити враћен.
Кандидати за повраћај новца су грађани који су добили решење, без обзира када им је оно послато, а којима је по том решењу обрачунат солидарни порез, на основу обједињене уплате зарада за више месеци у једном месецу.
Захтев за повраћај новца се, налази на сајту Пореске управе и може да се преузме, а испуњен образац се подноси надлежној филијали ове институције према месту пребивалишта.
У наредном периоду Пореска управа ће примати захтеве и поступати у складу са закључком владе, а грађанима који испуњавају услове, укључујући и породиље, новац ће бити враћен.
По подношењу захтева, Пореска управа доноси решење о повраћају новца у року од 30 дана, а након уручивања тог решења, уколико је позитивно, новац ће бити на текућем рачуну подносиоца у року од 15 дана.
Влада Србије је, подсећања ради, донела Закључак којим се одобрава право грађанима да поднесу захтев за повраћај средстава ако им је умањен нето приход по основу више обједињених примања исплаћених у једном месецу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa