Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
Први дани са новом бебом

Супер маме не постоје

Више нисте сами и живот се од тог дана мења и добија додатни квалитет, ведрину, раздраганост, срећу“¦али и умор и бригу. Ево неколико савета који младој мами могу олакшати прве дане са бебом код куће:
Прихватите сваку помоћ
Супер маме не постоје. Прихватити нови начин живота није једноставно и немојте се трудити сами обавити баш све (искрено, то баш и није могуће). Уместо да осећате кривицу или разочараност јер не можете стићи све што желите (а при томе сте и јако уморни и исцрпљени након порода) прихватити сву помоћ коју вам понуде породица и пријатељи.
Пошаљите госте кући
Ако сте уморни, не присиљавајте се седити са гостима. Сви ће разумети да ви и ваша беба требате одмор и мир. Једноставно им реците да је беби време спавања (или храњења) и да је требате ићи успавати, те да је можда најбоље да оду јер се и ви сами требате одморити.
Припремите се за ноћна храњења
Ако дојите, нека беба спава у вашој близини како бисте реаговали на време и како не би морали устајати из кревета. Ако храните бебу адаптираним млеком, припремите све што вам је потребно пре ноћи. Припремите и прокувану воду. На тај начин ћете бити спремнији (и бржи) када се беба пробуди.
Једите
Звучи једноставно, али заправо је изузетно важно (и не баш увек једноставно). Може вам се десити да услед нових обавеза прескочите понеки оброк. Како бисте што успешније савладали прве дане ваше бебе, подједнако је важно да имате редовне оброке, баш као што их има и беба. Када имате времена припремите за себе оброке и ставите их у фрижидер. Једите када год сте гладни, што чешће, то боље.
Спавајте када беба спава
Овај сте савет већ засигурно чули од маме, баке или пријатеља. Искусни људи ће вам увек дати такав савет. Можда вам неће баш увек поћи за руком да заспите, али покушајте се барем одморити и релаксирати. Ако одремате током дана, макар на пола сата, то ће вам помоћи код буђења у ноћи.
Не креирајте тихо окружење
Када беба спава, не ходајте на прстима и не шапућите. Слободно правите уобичајену буку, разговарајте нормалним тоном, укључите фен или телевизор. Беба ће се без проблема навићи да спава и уз звук усисивача или фена, а ваш ће свакодневни живот тако бити много једноставнији. Тако ће се беба навићи на свакодневну рутину и звукове око себе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa