Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
ВЛАДИМИРЦИ: ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ЗА УЗОР

НЕУМОРНИ НЕБОЈША ИЗ МЕСАРАЦА

Небојша Цветиновић из Месараца са братом Милованом, његовом супругом Оливером, ћерком Дуњом и мајком Радмилом брине о завидном домаћинству. Обрађују око 70 хектара земље и имају 38 грла говеда. Ту су 22 краве уз телад где предњаче јунице. Дневно предају око 350 литара млека и тиме су задовољни каже Небојша.
- Уз премију и солидну цену ту смо негде да би морали имати нешто задовољства у тешком животу пољопривредника. Радимо од јутра до сутра и за своје потребе и нешто продаје имамо две крмаче и прасад, нешто оваца. Може се некако живети али далеко од рада који улажемо. Ипак има бољитка, каже Небојша.
Велики је број младих који уз боље путеве а ту се пуно ради и побољшања квалитета струје које је у току радо би остали на селу.
- Велика ми је жеља да сви остану и да се заједно радујемо бољитку села. Хвала локалној самоуправи на помоћи пошто смо једно време били у другом плану а штета је да не остану млади на прадедовским огњиштима, закључује неуморни Небојша.
Уз добар возни парк и обиље хране лепи дани су пред овом породицом још кад би било помака у поштовању сељака, кажу у глас сложни Цветиновићи на испраћају наше екипе уз жељу да се сретнемо у много лепшим условима за живот у селу.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa